Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.552
% 3.15
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.552
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

“Satın Alın” Diyen Dev Bankadan, Rekor Altın Tahmini!

Goldman Sachs, yatırımcılara paralarını yükselen enflasyon ve faiz oranlarından korumak için altın almalarını söylüyor. Ayrıca bankanın, önümüzdeki dönemlerde değerli metalin hangi seviyeleri göreceğine dair altın tahmini yenilendi. Artık banka, altının 2.050 dolara kadar yükselebileceğini öngörüyor.

Wall Street bankası, Bitcoin ve altın tahmini hakkında açıklama yaptı

Wall Street bankasındaki analistler müşterilere “Altın: savunma amaçlı gerçek varlığı satın alma zamanı” başlıklı bir not gönderdi. Değerli metal, artan enflasyon nakit değerini aşındırdığında zenginliği korumanın bir yolu olarak görülüyor. ABD Merkez Bankası (FED) geçen hafta, yükselen fiyatları durdurmak için Mart ayında faiz oranlarında bir artışın gelebileceğinin sinyalini verdi. Yatırım bankacılığı devi, bu gelişmelere dikkat çekerek altın için şunları söyledi:

Altın, ABD reel faiz oranlarındaki son artış sırasında çok dirençli kaldı. Bizim görüşümüze göre bu, altının hem enflasyondan korunma hem de savunma amaçlı bir varlık olarak statüsünden kaynaklanmaktadır.

Analistler, altı aylık tahminlerini ons başına 2.050 dolara yükselttiler. Altın, haftayı 1.788 dolardan kapattı. Öte yandan BTC hakkında da yorumlarını aktaran analistler Bitcoin’in son haftalarda yüksek büyüme gösteren hisse senetlerinin yanında düştüğünü ve yıl başından bu yana değerinin beşte birini kaybettiğini belirtti. Bu tahmin, Bitcoin’in altından pazar payı alacağını ve değerinin beş yıl içinde 100.000 dolara ulaşacağını belirten en son notun ardından geldi. Ancak Bitcoin madenciliği için gereken enerjinin popülaritesini engelleyebileceği konusunda uyardılar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir