Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.733
% 5.31
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.733
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Santiment: Bitcoin Düştükçe Balinalar Bu 5 Altcoin’e Koşuyor!

Veri sağlayıcısı Santiment, balinaların Bitcoin ve diğer kripto paraları satın almak için “en iyi satın alma fırsatlarını” kullandıkları için büyük miktarlarda dolara sabitlenmiş stablecoin’ler etrafında hareket ettiğini tweetledi. Ayrıca, altcoin’lere olan ilgi fiyatlarıyla birlikte düştüğü için traderların fonları şimdi Bitcoin’e geri dönüyor.

Balinalar stablecoin’leri satın alıyor, fonlar Bitcoin (BTC)’e dönüyor

Santiment tarafından yayınlanan bir tweet’e göre, kripto para piyasaları düştükçe, balinalar USDT, USDC, BUSD, TUSD ve DAI gibi ABD dolarına sabitli stablecoin’lerden çok daha fazla transfer gerçekleştiriyor.  Santiment’e göre bu durum, balinaların dip seviyelerden Bitcoin, ETH gibi kripto paraları almak için satın alım fırsatı kullandığını gösteriyor.

coinmuhendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere Stablecoin’ler, tipik olarak bir emtia veya para birimine sabitlenerek veya arzının bir algoritma tarafından düzenlenmesi yoluyla nispeten istikrarlı bir fiyata sahip olacak şekilde tasarlanmış herhangi bir kripto para birimidir. Santiment’ten başka bir tweet, fiyat düşüşü nedeniyle altcoin’lere olan ilginin azaldığını ve traderların piyasadaki volatiliteyi azaltmak için Bitcoin’e döndüğünü söylüyor.

Piyasadaki son durum nedir?

Bu sırada oldukça büyük miktarda altcoin, son 24 saat içinde fiyatlarda çift haneli bir düşüş gösterdi. Bu düşüş, elbette BTC’deki değer kaybının ardından geldi. Kripto para piyasasında, altcoin fiyatlarının genellikle BTC’yi takip ettiği bilindik bir olaydır. Bitcoin, biraz sıçramadan ve şu anda 43.5 bin dolar civarında işlem gördüğü 43.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmadan önce Binance’de günlük 42.727 dolara bile ulaştı.

En büyük kripto para birimi, bu düşüşün çoğunluğu son iki günde gelmesine rağmen, haftalık bazda toplam yüzde 7.5 kaybetti. Ayrıca, Coinglass verilerine göre toplam tasfiyelerin yüzde 82’sinden fazlasını temsil eden, doğal olarak çoğunluğu uzun vadeli olan, yalnızca son 24 saat içinde neredeyse 100 milyon dolar değerinde tasfiye edilmiş BTC pozisyonu görüldüğünü de belirtmekte fayda var. Altcoin’lerin ezici çoğunluğu kırmızıda iyi işlem görüyor. Bu, piyasa genelinde önemli bir piyasa değeri kaybına neden oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir