Kriptolar:
29756
Bitcoin:
$66.936
% 1.09
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.24
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 3.07
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.936
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.43 T

NFT ile Ruhunu Sattı: Fiyat Dudak Uçuklatıyor!

Hollanda’daki Lahey Sanat Akademisi’nde öğrenci olan Stijn van Schaik, ruhunu dijital sanat olarak sattı. Stijn listede “Merhaba birey, şu anda bir ruha bakıyorsunuz” diyor. Liste açıklamasında, “Şu an için benim”, ancak “bir NFT olarak Blockchain’de olduğunda ne olacağını kim bilebilir” diye ekliyor. NFT, öncelikle 400 dolar seviyesinde satılmış olsa da şu anki sahibi yaklaşık 40 ETH istiyor.

21 yaşındaki Hollandalı öğrenci ruhunu bir NFT olarak sattı

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Non fungible tokenlar (NFT’ler) kavramıyla tanıştıktan sonra her şey satılmaya değer görünüyor. Herkes kavramı kavramamış olsa da, sahip olanlar onu tamamen yeni bir düzeye taşıyor. NFT olarak satılan şakalar, tweetler ve video kliplerin yanı sıra, 21 yaşındaki bir sanat öğrencisi şimdi ruhunu NFT pazaryeri OpenSea’de pazarladı. Hollanda’daki Lahey Sanat Akademisi’nde öğrenci olan Stijn van Schaik, ruhunu dijital sanat olarak sattı.

Stijn listelede “Merhaba birey, şu anda bir ruha bakıyorsunuz” diyor. Liste açıklamasında, “Şu an için benim”, ancak “bir NFT olarak Blockchain’inde olduğunda ne olacağını kim bilebilir” diye ekliyor. Stijn, ruhuna daha geniş bir kitleye ulaşmak için kendi web sitesini de kurdu. Stijn, web sitesinde, “aktif olarak” sanal para biriminden kazanma yöntemleri arayan ve aynı zamanda “teknolojiye geri veren” bir kripto hayranı olduğunu belirtiyor.

400 dolarlık token, şimdi yaklaşık 3.5 milyon dolar

Ayrıca, ruhunu listeleyerek dikkat çekmeyi ve NFT’ler kavramını farkında olmayan diğer kişilere yaymayı umduğunu söyledi. Birçok kişiye halkla ilişkiler hilesi gibi görünse de, Stijn için çok önemlidir. Öğrenci, web sitesinde “ruhunun satılmasını içeren anlaşmanın” taslağını hazırlamak için yaratıcı bir yazar tuttuğunu söylüyor.

Ayrıca, Stijn sitede “ruhu” tanımladığı ve satışla ilgili belirli hüküm ve koşulları listelediği bir makale yayınladı. NFT, satışa çıkarıldıktan kısa bir süre sonra 450 doların biraz üzerinde bir fiyata satıldı. Ancak “ruhun yeni sahibi” diyebileceğimiz NFT alıcısı, şimdi 40 Ethereum, yani yaklaşık 3.5 milyon dolar istiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir