Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.338
% 3.59
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.338
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Rusya’nın En Büyük Bankası, Ülkenin İlk Blokzinciri ETF’ini Duyurdu

Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank, blokzinciri endüstrisinde yer alan şirketlerin performansını takip eden bir ETF duyurdu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Sberbank, ülkede bir ilki temsil eden ve yatırımcılara blokzinciri endüstrisinde yer alan şirketlere yatırım yapma şansı tanıyacak olan Sberbank Blockchain Economy ETF adlı ETF’i duyurdu. Coinbase, Galaxy Digital ve Digindex gibi şirketleri içerecek olan ETF, Rus borsasında SBBE sembolüyle işlem görecek. Açıklamaya göre ETF, sektörde madencilik ve danışmanlık alanında faaliyet gösteren şirketleri de içerecek. Sber Asset Management gerçekleştirdiği basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Dijital varlıkların doğrudan geliştirilmesi, satın alınması, depolanması ve satışı ile ilgili zorluklar olmadan blokzinciri ekonomisine yatırım yapmalarını sağlayacak.”

Dünya çapında blokzinciri ve kripto varlıklara ilişkin ETF’ler hız kazandı. Bilindiği gibi ABD, bir dizi vadeli Bitcoin ETF’i piyasaya sürerken, diğer taraftan sektörün sıcak konularından olan metaverse ETF’i tanıtıldı. 

Ülkenin merkez bankası, kripto para yatırımlarını yasaklamak istese de ülkede kripto son derece popüler. Merkez bankasının Kasım ayı raporunda, ülkede bir yılda 5 milyar dolardan fazla işlem gerçekleştirildiği ifadesi yer aldı. 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir