Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.875
% 1.17
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.875
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Rusya’da Bakanlıklar ve Duma, Kripto Varlık Madenciliğini Düzenlemek İstiyor

Rus bakanlıklar ve Rusya’nın alt temsilciler meclisi Duma’nın kripto varlık madencilerinin girişimci olarak tanınmasını istediği bildiriliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yerel haber sitesi Izvestia’nın aktardığına göre Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Enerji Bakanlığı ve Duma kripto varlık madencilerini girişimci olarak tanımak istiyor. Diğer taraftan Rus merkez bankası, kripto ile ilişkin riskleri öne sürerek bu hamleyi desteklemiyor. 

Haberde ayrıca ekonomi bakanlığının söz konusu düzenlemeyi ülke ve kripto varlık endüstrisi için faydalı bulduğu ve Rusya medeni kanunundaki girişimcilik tanımına iyi uyduğunu düşündüğü ifadeleri yer aldı. 

Cambridge Üniversitesi verilerine göre Rusya, Ağustos ayı itibariyle ABD ve Kazakistan’dan sonra dünyanın üçüncü büyük bitcoin madenciliği ülkesi haline geldi. Kurumlar, madencilik şirketlerini kaydettirmek için kullanabilecekleri yeni bir sınıflandırma kodu oluşturmak istiyor. Duma’nın finans komitesi başkanı Anatoly Aksakov yaptığı açıklamada, ülkede kripto varlık madenciliğinin yasak olmadığını ancak vergilendirmeyle ilgili kuralların belirsiz olduğunu söyledi. Aksakov ayrıca madencilerden diğer tüketicilere göre daha yüksek elektrik tarifeleri talep etme olasılığını da öne sürdü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir