Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.732
% 5.71
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.732
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

PayPal üçüncü çeyrek raporunu yayımladı: Kripto alanında genişleme sinyalleri

Investing.com – PayPal, 2021 yılı 3. çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. Açıklanan mali rapora göre ödeme devi şirketi, 3. çeyrekte gelirlerini yüzde 13 oranında artırdı. Gelir artışında kripto tekliflerinin entegre edilmesinin önemli bir yeri olduğuna değinen PayPal, kripto alanında genişlemeye devam edecekleri sinyalini verdi. 

PayPal 2021 yılı 3. çeyrek mali raporu, 416 milyon aktif hesaba ulaştıklarını gösterirken ödeme hacminin 310 milyar dolara yükseldiğini beyan ediyor. Böylece PayPal’ın net geliri 6,18 milyar dolara ulaşarak yüzde 26 oranında bir büyüme söz konusu oldu.

PayPal’ın mobil hizmeti Venmo da gelirlerini artırdı

PayPal’ın mobil hizmeti Venmo da 2021 yılı 3. çeyreğinde yüzde 36’lık bir büyüme görerek işlem hacmini 60 milyar dolara yükseltti. İkinci çeyrek sonunda açıklanan verilere göre ise ödeme hacmi 38,4 milyar dolardı. Şirket, şimdi Venmo için yeni hedefin Amazon (NASDAQ:AMZN) alışverişlerinde bir ödeme seçeneği olarak kullanılması olabileceğini belirtti. Amazon ile çalışmaların devam ettiği belirtilirken bu entegrasyonun hayata geçmesi durumunda ise hizmet, ilk olarak Amerikan vatandaşları için geçerli olacak. 

2021 yılının başlarında PayPal, mobil uygulaması Venmo için kripto ticaretinin yolunu açmıştı. Böylece 70 milyondan fazla Venmo kullanıcısı, mobil hizmet üzerinden Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) ve Litecoin (LTC) kripto varlıkları için alım-satım ve saklama hizmeti almaya başladı. Ödeme devinden yapılan açıklamaya göre ise bu inovasyon, gelirlerin artmasında önemli bir katkı sağladı. 

PayPal (NASDAQ:PYPL) 2020’nin sonlarında kriptoyla tanışarak hacmini daha da büyüttü

PayPal’ın, 2020 yılı sonlarında kripto ile ilgili hizmetlerini duyurması kripto para endüstrisinde büyük bir coşkuyla karşılandı. İlk olarak ABD vatandaşlarının kullanımına açılan kripto hizmeti için şirket, 2021 yılında ise ülke yelpazesini daha da genişleteceğine dair planlarından bahsetmişti. 

PayPal’ın kripto alanına doğru genişlemesi ise mali tablolardaki rakamlarına hızlı şekilde yansıdı ve yılın ilk çeyreğinde 14,5 milyondan fazla yeni müşteriye sahip oldu. PayPal CEO’su Dan Schulman, yılın ilk 3 ayında gelirlerinde ve toplam ödeme hacmindeki artışı, kripto ödeme hizmetleri vermelerine bağladı. 

Bu gelişmelerin yanında ödeme devi 2021 yılı 3. çeyreği sonunda kripto hizmetlerini Birleşik Krallık sınırlarına doğru genişletti. Bu hizmet kapsamında Birleşik Krallık müşterileri PayPal aracılığıyla Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere kripto para ticaretinin yolu açılmış oldu.

PayPal ile ilgili diğer gelişmelerde yıl içerisinde PayPal’ın birlikte çalışabilirliği ölçmek adına Uniswap ile görüşmeler yaptığı söylentileri çıksa da devamında bir iş birliği gelmedi. Bunun haricinde küresel ödeme devinin kripto kullanımı konusunda adaptasyonu artırma çalışmalarına odaklandığından bahsedilebilir.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir