Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.833
% 2.40
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.833
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Rusya, Sınır Ötesi Kripto Para Ödemelerine Başlıyor!

Rusya, Kripto Para

Rusya, Exved adlı dijital ödeme platformu aracılığıyla sınır ötesi ödemelere resmi olarak başladı. Yerel tüzel kişiliklerin kripto para birimleriyle uluslararası anlaşmalarını kolaylaştırmayı amaçlayan bu platform, 7 Aralık’ta yapılan bir açıklama ile faaliyete geçti.

Exved, işletmeler arası (B2B) çözümler sunarak Rus ithalatçı ve ihracatçıların “döviz işlemleri ve dış ekonomik faaliyet” süreçlerini basitleştirmeyi hedefliyor. Platform, offshore ruble, ABD doları ve Tether stablecoin kullanarak sınır ötesi işlemlere olanak tanıyor.

Dikkatinizi Çekebilir: Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoini Listeleyecek !

Exved‘in lansmanına, geçen yıl merkezi olmayan kripto ruble projesini başlatan InDeFi Bank gibi büyük endüstri ortakları da katıldı. InDeFi Smart Bank kurucu ortağı ve CEO’su Sergey Mendeleev, Exved‘in iç mekaniğinin Merkez Bankası ve Rusya Federasyonu Federal Finansal İzleme Servisi tarafından test edilip onaylandığını belirtti.

Mendeleev, “Projenin amacı, insanlara %6-7 yerine %2-3 ödeme imkanı sunmak ve ödeme taleplerini uygulamak için belirli mekanizmalar sağlamak” dedi.

Rusya’nın merkez bankası ve Maliye Bakanlığı, Eylül 2022‘de kripto para birimlerinde sınır ötesi yerleşimlere izin veren bir anlaşmaya varmıştı. Bu gelişme, Rusya’nın dijital ekonomi ve kripto para birimleri konusundaki ilerleyişini vurguluyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir