Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.717
% 2.26
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.717
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Rusya Maliye Bakanı: Bu Altcoin’ler Yasal Olsun!

Rusya Maliye Bakanlığı (Minfin)’nın, üst düzey bir hükümet temsilcisine göre, Rusya’da stablecoin kullanan işlemlerin yasallığını desteklemeye hazır. İşte yetkilinin altcoin yorumları…

Minfin yetkilisinden altcoin açıklaması

Gerçekten de, Rusya Federasyonu Maliye Bakanlığı Maliye Politikası Departmanı başkanı Ivan Chebeskov, Rus haber platformu bits.media tarafından 7 Temmuz’da yayınlanan bir rapora göre, bakanlığın ülkede stablecoin’lerin dolaşımına izin verilmesinden yana olduğunu belirtti. Üst düzey yetkili, bir etkinlikte “Web3’ün Etkisi — Güven İnternetinin Yeni Dönemi mi?” başlıklı bir tartışmaya katılırken bu yorumu yaptı. Chebeskov, Minfin’in konuyu Rus işletme sahipleri açısından değerlendirdiği gözlemini yaptı. Chebeskov, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

İşletmelerin, şirketlerin veya yatırımcıların yerleşmesine, yeni bir şekilde yatırım yapmasına ihtiyaç varsa […] Böyle bir araca ihtiyaçları varsa, bu tür girişimleri her zaman destekleyeceğiz. Çünkü maliyetleri düşürür. Önceki araçlardan daha iyi çalışır. Bir de bununla ilişkili riskleri sınırlandırabilirsek […]

Kripto kullanımı yeni bir finansal sistem oluşturabilir

Hükümet yetkilisi ayrıca RBC Crypto tarafından genel olarak Blockchain teknolojisinin yanı sıra kripto varlıkları, dijitalleşme ve tokenizasyonun tamamen yeni bir finansal sistem inşa etme şansı verebileceğini söyledi. Bakanlık kripto para birimlerinin yeni bir finansal sistemin önünü açma potansiyeline sahip olduğunun farkında olduğu söyledi. Ancak bu yeni sistemin mevcut sistemden daha üstün olup olmayacağı konusunda net olmadıklarını belirtmekte fayda var. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere yetkilinin bahsettiği stablecoin’ler arasında aşağıdakiler yer alıyor:

Chebeskov, “Ancak mevcut finansal sistemlerden daha iyi çalışabileceğinden tam olarak emin olamaz” dedi. Rusya maliye bakanlığı, Rusya’daki kripto para birimi faaliyetlerini meşrulaştırma girişimlerinin arkasında lider bir güç olmuştur. Bu yıl, “Dijital Finansal Varlıklar Üzerine” tüzüğü tarafından oluşturulan düzenleyici boşlukları çözmek için “Dijital Para Birimi Üzerine” yeni bir yasa tasarısı sundu.

Rusya Merkez Bankası’nın kripto konusundaki belirsiz duruşu

Öte yandan, Rusya Merkez Bankası, dijital bir ruble oluşturmak için çalışıyor. Ancak bağlantılı operasyonlara genel bir yasak teklif ediyor. Ülke sınırları içinde kripto para birimi işlemlerine izin verme fikrine karşı güçlü bir direniş sürdürdü.  Vali Elvira Nabiullina, düzenleyicinin uluslararası yerleşimlerde küçük ölçekli kripto ödemelerini onaylayabileceğini öne sürdü. Son zamanlarda ılımlılık belirtileri göstermeye başladı. Bu, Batı’nın Rusya’ya yönelik yaptırımlarının daha şiddetli hale geldiği bir zamanda geliyor.

Bu yorum, Terra (LUNA) ekosisteminin algoritmik stablecoin TerraUSD (UST) Mayıs ayında çökmesine ve bunun sonucunda önemli bir pazar düşüşüne ve stablecoin’lere olan inancın kaybolmasına rağmen Chebeskov tarafından yapıldı. Yasama Mali Piyasa Komitesi lideri Anatoly Aksakov, geçtiğimiz günlerde bu yıl birçok değişikliğe tabi olan gelecekteki yasanın “zor olacağına” dair bir uyarı yayınladı. Ardından kripto para piyasasının mevcut durumuna atıfta bulundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir