Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.264
% 1.18
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.264
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Robinhood Şefinden ETF Açıklamaları

robinhood

Robinhood Şirketi’nin finans şefi Jason Warnick, 2023’ün dördüncü çeyreğinde elde edilen beklenmedik başarıların ardından, kullanıcıların hala Bitcoin ticaretinde doğrudan spot piyasayı tercih ettiğini belirtiyor. Şirketin mali şefi, borsada işlem gören fonların yani ETF’lerin platformdaki kripto ticaretinin büyük bir kısmının spot Bitcoin’e yönelik olduğunu ifade ediyor.

Robinhood’un 2023’ün dördüncü çeyreğiyle ilgili kazanç çağrısında, Jason Warnick, kullanıcıların kripto ticaretinin yalnızca %5’inin Bitcoin ETF’leri aracılığıyla gerçekleştiğini, geri kalan %95’inin ise doğrudan spot Bitcoin ticaretini tercih ettiğini açıkladı. Warnick, “Bunu genellikle bir katkı olarak görüyoruz.

Bu yazıyı da okumalısınız: Grayscale’den 110 Milyon Dolarlık Bitcoin Transferi

Bazı tüccarlar spot ticareti terk edip ETF’lere yöneldi ancak bu istisnai bir durumdu” dedi. “Bunun bir tür ‘yamyamlık’ olarak algılanmadığını, sadece bir katkı olduğunu görüyoruz.”

Robinhood
Robinhood’un gözetim altındaki kripto varlıkları (açık yeşil) 4. çeyrekte yıllık %87,5 artışla 15 milyar dolara yükseldi. Kaynak: Robinhood

Jason Warnick, platformlarında işlem gören Bitcoin ETF’lerindeki kazancın bir kısmının, emeklilik hesaplarına ETF ekleyen Robinhood yatırımcılarından geldiğini belirtti. Robinhood platformu, 11 Ocak’ta işlem görmeye başlayan on ABD spot Bitcoin ETF’sinin tamamını sunuyor.

Yeni spot Bitcoin ETF listesi, piyasaya sürülmesinden bu yana yönetim altında 10 milyar doların üzerinde varlığa ulaştı ve Bitcoin’in fiyatı o zamandan bu yana %6,5 artarak 12 Şubat Pazartesi günü kısa süreliğine 50.000 doları aştı; bu, iki yıldan uzun bir sürenin en yüksek noktasıydı.

Robinhood İçin Kripto Gelirleri Beklentinin Üstünde

Robinhood, 2023 yılında özellikle dördüncü çeyrekte kripto işlem gelirlerindeki artışla güçlü bir performans sergiledi. Şirket, Wall Street analistlerinin tahminlerini aşarak hisse senedi fiyatlarında %10’un üzerinde bir artış kaydetti.

2023 yılının tamamında, Robinhood’un kazancı bir önceki yıla göre %37 artarak 1,87 milyar dolar oldu. Dördüncü çeyrek gelir kazancı ise bir önceki yıla göre %24 artışla 471 milyon dolar olarak gerçekleşti ve analist tahminlerini %3’ün üzerinde aştı.

Şirket, toplam dördüncü çeyrek gelirlerindeki artışı özellikle kripto ticaret gelirlerindeki %10’luk artışa bağladı. Bu dönemde, kripto ticaret geliri önceki yıla göre %10 artarak 43 milyon dolara ulaştı.

Kazanç sunumunda, Robinhood, dördüncü çeyrekteki kavramsal kripto ticaret hacminin, müşteri sayısındaki ve genel ticaret hacimlerindeki büyümenin etkisiyle önceki çeyreğe göre %89 arttığını belirtti.

13 Şubat’ta, Robinhood hisseleri %1,5 civarında kapandı ancak mesai sonrası işlemlerde %10,5 artışla 13 doların üzerine çıktı.

robinhood
Robinhood hisseleri 13 Şubat’ta saatler sonra %10’un üzerinde değer kazandı. Kaynak: Google Finans

Yılbaşından bugüne, Robinhood’un hisse fiyatı S&P 500’ün yaklaşık %4,5’lik artışına kıyasla %4’ün üzerinde bir düşüş yaşadı. Özellikle, 6 Ağustos 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 55 dolar seviyesinden %78’in üzerinde bir düşüş yaşandı. Bu düşüş, şirketin hisse performansını olumsuz etkileyen önemli bir faktör oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir