Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.356
% 3.66
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.356
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Ripple ve SEC davasında son gelişme: iki şirket davaya müdahil oldu

Investing.com – Ripple ve SEC arasındaki dava süreci son zamanlarda sık sık kripto gündemindeki yerini alıyor. Davayla ilgili son gelişmede yargıç, Ripple ile çalışan iki şirketin duruşmada savunmasını yapmasını kabul etti.

I-Remit ve TapJet adlı şirketler, Ripple’ın SEC ile devam eden davasına gözlemci olarak katılma ve görüşlerini aktarmaları için mahkemeden onay aldı.

Son alınan karara göre ABD merkezli özel jet kiralama platformu TapJet ve Filipinler merkezli sınır ötesi ödeme şirketi I-Remit’in savunmalarını yapmaları için 14 Ekim tarihine kadar süre verildi. 

Bu iki şirket, XRP Ledger (XRPL) ve platformun yerel tokeni XRP’yi aktif olarak kullandıklarını beyan ederek SEC’in Ripple’a karşı açtığı davadan ve sürecin uzamasından dolayı faaliyetlerinde zarar ettiklerini dile getiriyor. TapJet ve I-Remit’in yapacakları savunma, Ripple lehine olacağı için Blockchain şirketinin elinin daha da güçleneceği düşünülüyor.

Diğer yandan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, bu hafta katıldığı bir konferansta davanın 2023’ün ilk yarısında sonuçlanmasını beklediğini söyledi. Sürecin daha da kısalmasının ise  federal yargıçların elinde olduğunu sözlerine ekledi.

SEC, XRP’nin menkul kıymet olduğunu kanıtlamaya çalışırken son gelişmeler, ABD düzenleyici kurumunun elinin zayıflamasına neden oldu. SEC, son olarak Ethereum’un menkul kıymet olmadığına dair açıklamalarda bulunan eski yöneticisi William Hinman’ın görüşme kayıtlarını mahkemeye sunması konusunda bir emir aldı. Güncel durumda ise iki şirket, davadan dolayı ticari zarara uğradıkları yönünde şikayetlerini mahkemeye sunmak için onay aldı.

XRP fiyatında son durum 

Ripple’ın yerel tokeni XRP, 2 yıldır devam eden davayla ilgili gelişmelere göre fiyatlanırken önümüzdeki günlerde kripto paranın volatil hareket etmeye devam edebileceğini görebiliriz. 

XRP, bugün %10’a yakın düşüşle 0,44 dolara kadar geriledikten sonra bir miktar toparlandı ve 0,46 dolara kadar yükseldi. Kripto paralar, bugün ABD enflasyon verisi kaynaklı satış baskına maruz kalırken son olumlu gelişme, XRP fiyatına henüz etki etmedi.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir