Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.029
% 1.55
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.029
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Ripple, kripto adaptasyonunu arttırmak için yeni bir ortalığa imza atıyor

Investing.com – Ripple’ın yeni ortaklık anlaşmasıyla lüks tüketimde kripto para kabulünün hızlanması hedefleniyor.

Kurumsal Blockchain ve küresel çapta kripto ödeme çözümleri sunan Ripple, bugün Berlin merkezli bir şirket olan Lunu ile ortaklık anlaşması imzalandığını duyurdu. Bu iş birliği ile Lunu destekli lüks ürün satıcıları Ripple’ın Liquidity Hub hizmeti üzerinden ödeme şekli olarak kripto paraları kabul edebilecekler.

Yapılan açıklamada duyurulduğu üzere Lunu, Avrupa bölgesinde lüks ürünler satan mağazalara POS terminali ve online modüller aracılığıyla kripto para ile ödeme alma desteği sunuyor. Ripple ve Lunu arasındaki ortaklık ile tüketiciler ve perakendeciler arasında kripto varlıklarının benimsenmesinin artırılması amaçlanıyor.

Lunu Ürün Direktörü Rajesh Madhaiyan iş birliği ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Lüks perakendeciler için trendi takip etmek son derece önemli ve ödemeler konusundaki en büyük yenilik ise kripto paralar ile geliyor. Lunu sayesinde bu satıcılar, sayıları sürekli artan yeni, daha genç ve daha varlıklı kitlelere erişebilecek. Ripple ile ortaklığımız ise ödeme yöntemlerinin çeşitliliğini artıracak.”

Ripple, yaptığı açıklamada yakın tarihli gerçekleştirdiği bir değer araştırmasının sonuçlarını da paylaştı. Ripple tarafından yapılan araştırmaya göre Avrupa’daki finans kurumları katılımcılarının %70’inin Blockchain’in önümüzdeki beş yıl içinde işleri üzerinde büyük veya önemli bir etkisinin olmasını bekliyor. Katılımcıların %59’u ise ödemeler için Blockchain kullanmaya istekli görünüyor.

Ripple, 2021’i şirketin en başarılı yılı ilan etmişti

2021 yılında Ripple, RippleNet’teki işlem sayısını ikiye katlayarak bugüne kadarki en başarılı yılını yaşadığını aktarmıştı. Ripple’ın dünya çapındaki ortaklarının iş performanslarını ve ölçeklerini hızlandırmasına yardımcı olmak için Blockchain teknolojisinin kullanıldığı RippleNet’in yıllık ödeme hacmi ise 15 milyar dolar olarak bildirildi.

Bu son ortaklıktan önce ise Ripple, geçen ay Litvanya’da online uluslararası para transferi sağlayıcı olarak hizmet veren FINCI ile başka bir ortaklık duyurmuştu. FINCI, RippleNet’in isteğe bağlı likidite hizmeti aracılığıyla ödemelerini daha etkin bir şekilde gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir