Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.351
% 0.72
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.351
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Ripple Hack Olayının Arkasında Kim Var?

Ripple XRP

İnternet dedektifi ZachXBT tarafından yapılan açıklamaya göre Ripple kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Chris Larsen, 31 Ocak’ta kişisel hesaplarının saldırıya uğradığını söyledi.

Haber ilk olarak kripto analisti ZachXBT tarafından bildirildi ve başlangıçta şirketin kendisinin saldırıya uğradığı düşünülüyordu.

Larsen’e göre:

Dün, kişisel XRP hesaplarımdan birkaçına yetkisiz erişim gerçekleşti. Sorunu hızlı bir şekilde tespit edebildik ve etkilenen adresleri dondurmaları için borsalara bildirimde bulunduk. Emniyet güçleri zaten işin içinde.

Ripple baikanı kaybolan varlıklar hakkında net bir bilgi vermese de ZachXBT’ye göre ihlal 213 milyon XRP’yi buldu. Olay tarihinde çalınan XRP fiyatı 112,5 milyon dolar ediyordu.

Ancak Larsen’in de belirttiği gibi polis de işe dahil oldu. Şu anda varlıkların çalındığı hesaplar dondurulmuş durumda.

Bu yazıda dikkatinizi çekebilir: Ripple (XRP) Düştüğü Yerden Çıkabilecek Mi?

Hack haberi hızla yayıldı; XRP’nin fiyatı daha sonra yaklaşık 0,01 dolar düştü, ancak hızlı bir şekilde toparlandı ve saldırının ilk bildirilmesinden yaklaşık bir saat sonra neredeyse sabit kaldı.

 

Ripple XRP
Kaynak: CoinMarketCap

Şu anda Ripple hesapları olaya tamamıyla dahil olmuş gibi duruyor. Ancak olay tam anlamıyla öyle değil. Çünkü Ripple, XRP sahibi fonların güvende olduğunu gösteriyor.

Yapılan saldırı şimdiye kadar 2024’ün kripto para birimiyle ilgili en büyük saldırılarından biri oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir