Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.741
% 0.99
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.741
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Ripple CEO’su açıkladı: Dev bankalar kritik günü bekliyor

Investing.com – Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC’in Bank of America gibi bankacılık kurumlarının Ripple’ın ODL sistemini kullanmasına yardımcı olmak adına XRP’nin konumunu netleştirmesi durumunda düzenleyiciyle anlaşabileceklerini söyledi.

Londra’da düzenlenen Ripple Swell 2022 etkinliğinde Garlinghouse, şirketiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bunlar arasında Ripple CEO’sunun SEC’in XRP için netlik sağlaması durumunda anlaşmaya istekli olduğunu söylemesi önemliydi. Bunun yanında ABD kurumlarının davayı yakından izlediğini dile getiren Garlinghouse, Ripple’ın SEC ile anlaşması durumunda birçok ABD bankasının Ripple’ın hizmetlerini kullanma niyetinde olduğunu iddia etti.

Ripple’ın SEC ile anlaşması durumunda Bank of America, Ripple’ın havale sistemine geçebilir

Bu kurumlar arasında Bank of America’yı öne çıkaran Ripple CEO’su, ABD’de faaliyetlerinin devam etmesine yönelik bir anlaşma sağlanması durumunda Ripple ODL sistemini kullanma niyeti olan bankanın, önemli bir avantaj elde edeceğini düşünüyor. Bu ilişkinin geçmişi ise Kasım 2020 dönemine dayanıyor. SEC’in Ripple’a dava açmasından hemen önce Bank of America, RippleNet’in üyelerinden biri olarak duyurulmuştu. Devam eden dava sürecine rağmen banka, ağdaki şirketler arasında kalmaya devam ediyor.

Brad Garlinghouse’un daha önce de beyan ettiği gibi anlaşma konusundaki en büyük şartı, XRP’nin bir menkul kıymet olarak görülmemesi. Ancak SEC, davanın merkezine bu iddiayı koymuş duruma olduğunda nasıl bir ortaya yol bulunacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Diğer yandan bugün Garlinghouse tarafından dillendirilen bu iddia, geçen hafta Ripple söylentileri arasında bulunuyordu ve XRP, bu söylentilerin fiyatlanmasıyla kısa süreli bir sıçrama görerek değerini %10 oranında artırdı.

Ripple avukatları, SEC’in XRP’yi menkul kıymet olarak ilan etme gücüne sahip olmadığını iddia ediyor

Ripple’ın Baş Hukuk Müşaviri Stuart Alderoty, SEC’in XRP’yi menkul kıymet olarak tanımlama yetkisi olmadığını söyledi.

New York Times tarafından yayımlanan bir makaleye cevap veren Alderoty, SEC’in şimdiye kadar XRP’yi menkul kıymet olarak kabul ettiremediğinin altını çizerken bunu yapma yetkisi olmadığını vurguladı. Stuart Alderoty, makaleye düzeltme olarak SEC’in sadece mahkemeye XRP’nin menkul kıymet olup olmadığını sorduğunu ve bu cevabı mahkemenin vereceğini söyledi.

XRP fiyatında son durum

Genel satış dalgası, bugün de piyasa geneline hakimken XRP, son 24 saatlik fiyat hareketine göre sağlam durmaya devam ediyor.

İlk 10 kripto para arasında Bitcoin, devama den satışlarda %2’ye yakın son düşüşün ardından 15.700 dolar bandına geriledi. Ethereum, dünden bu yana %7 daha gerileyerek 1.100 doların altında çekildi. İlk 10’da XRP dışında kripto varlıklar ekside devam ederken Ripple tokeni, yükselişini %1,5 oranında korurken sabah saatlerinde 0,35 dolar bandında işlem görüyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir