Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.538
% 1.71
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.538
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

QCP Capital Analistlerinden Düşüş Yorumu!

bitcoin

Kripto para piyasası güne Bitcoin‘in 66 bin dolar seviyesine düşmesiyle başladı. Düşüşün sebebi merak konusu olurken, QCP Capital analistlerinden düşüşün yorumu geldi. Düşüşteki takip seviyeleri ve piyasadaki gidişat ne olacak?

QCP Capital Analistlerinden Düşüşün Açıklaması Geldi

Bitcoin ve altcoinlerdeki ani düşüşün nedenleri, QCP Capital analistleri tarafından açıklandı. Lider kripto para birimi Bitcoin, bugün sabah saatlerinde tekrar bir düşüş yaşayarak fiyatı yeniden 66.000 dolar seviyelerine geriledi. Ethereum (ETH) da benzer şekilde kısa süreliğine 3.319 dolara düştü. QCP Capital analistlerine göre, bu düşüşlerin sebebi borsalardaki tasfiyelerden kaynaklanıyor.

Analistler, fonlama oranlarının son derece yüksek seviyelere ulaştığını belirterek, bu oranların son düşüşte etkili olduğunu ifade ettiler. Opsiyon piyasası ve yüksek fonlama oranları, keskin bir aşağı yönlü hareketin, özellikle de riskin tersine çevrilmesindeki aşağı yönlü eğilimin erken sinyalini verdi.

Bitcoin 70.000 dolar seviyesini aştıktan sonra 66.000 doların altına düşerken, Ethereum da 3.320 dolara kadar düşük seviyelere geriledi. Bu düşüş, özellikle perakende ağırlıklı borsalarda gözlenen büyük tasfiyelerden kaynaklandı.

Yüksek fonlama oranları ve yaşanan son düşüş, spot fiyatları yeniden 60.000 ila 72.000 dolar aralığına getirdi.

Bitcoin’deki son düşüş, yükseliş bekleyen yatırımcıları ters köşeye yatırırken, Coinglass’tan alınan verilere göre son 24 saatte 394 milyon dolar değerinde kaldıraçlı pozisyonun tasfiye edildiği görüldü. Bu likidasyonların 312 milyon dolarlık kısmı long pozisyonlardan, 81 milyon dolarlık kısmı ise short pozisyonlardan oluştu.

Son 24 saat içinde 120.310 yatırımcı likit hale gelirken, en büyük likidasyon ETH/USD işlem çiftinde OKX borsasında gerçekleşti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version