Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.013
% 0.74
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.013
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

”Kripto Madenciliği Okulda Yapıyorlar” İddiası Gerçek Mi?

Kripto Madencilik

ABD tarafında bilindiği gibi kripto paraların madenciliğinde aşırı enerji tüketimi sorunu inceleme altında iken buna bir yenisi daha geldi.

İlginizi çekebilir: Altcoin Yükselişi ve Bitcoin Piyasa Dinamiklerinde Değişim

New Jersey eyaletinde Patterson Ortak Birleşik Okul Bölgesindeki iki üst düzey yönetici okul içerisinde yasa dışı kripto madencilik çiftliği kurdu ve Adalet Bakanlığı onlara dava açtı.

Müdür yardımcısı Jeffrey Menge‘in ve BT Direktörü Eric Drabert‘ın okulun elektriğini ve kaynaklarını kripto madencilik için kullandığı söyleniyor.

Okuldaki grafik kartları ve elektriğin aşırı kullanılması sonucu elektrik maliyetlerinin arttığı ortaya çıktı. Bunu yanı sıra, Adalet Bakanlığı bu illegal yol ile Menge’nin 1 ile 1.5 milyon dolar arasında, Drabert’in ise 250-300 bin dolar kripto varlık elde ettiğini belirtiyor.

Madencilik yapılan kripto varlığın ne olduğu belirtilmese de harcanan yüksek enerji tüketimlerine bakılırsa Bitcoin gibi popüler coinler olma ihtimali yüksek.

Ayrıca dava Mayıs ayında bir sonuca varacak.  Yargılanan bu kişilerin 10 yıl hapis ve 250 bin dolar para cezası alacağı konuşuluyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version