Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.570
% 5.16
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.570
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Profesyonel Analistten Rekor Altın Tahmini: Tarih de Verdi!

Altın fiyatları haftayı yüksek seviyelerden kapattı. Ons altının fiyatı bir süredir görmediği 1.977 dolara kadar yükseldi ve 2.000 dolara bir hayli yaklaştı. Son iki haftadır 910-920 lira aralığında işlem gören gram altın ise 930 liraya kadar yükselmeyi başardı. Peki, sırada hangi seviyeler olabilir? İşte bir analistin yüksek tahmini…

Brent Johnson, altın için 5.000 dolarlık tahminde bulundu

Son 4-5 yıl boyunca altın, borsa ve dolar konusunda iyimser olduğunu söyleyen bir analist olan Brent Johnson, en son röportajında altının önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde 5.000 doları aşacağını ve ABD dolarının çok daha fazla bir yükseliş göreceğini söyledi. Analist, altın ve hisse senetleri üzerinde yükselen ve haklı olduğu kanıtlanmış nadir insanlardan biriydi. Aynı görüşlere sahip olmaya devam ediyor çünkü bir devlet borcu krizi beklemeye devam ediyor.

Brent, altının yabancı para birimlerine karşı öneminden, altının neden dolar ile aynı anda yükselebildiğinden, doların yükseliş hızının neden çok önemli olduğundan ve şu anda dolar için neden çok yükselişte olduğundan bahsediyor.

Değerli metal piyasasında son durum nedir?

Rusya-Ukrayna savaşında bocalayan barış çabaları ve ABD enflasyonunun 40 yılın taze zirvesine tırmanması nedeniyle, altın fiyatları yükseliş yaşadı. Spot altının fiyatı ons başına 1974 dolar seviyelerinde kapandı ve kapanış bazında 1970 dolar seviyelerinde çıkış yaptı. Emtia piyasası uzmanlarına göre, ABD enflasyonu, Rusya-Ukrayna krizindeki uzak barış vb. gibi bir dizi faktörün daha da devam etmesi bekleniyor ve bu nedenle kısa vadede altın fiyatı spot piyasada ons başına 2020 dolar seviyelerine kadar çıkabilir.

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere ABD enflasyonu, gıda, benzin, barınma ve diğer ihtiyaç maddelerinin Amerikalı tüketicileri sıkması ve birçok insanın aldığı maaş artışlarını ortadan kaldırmasıyla 40 yıldan fazla bir süredir en yüksek hızıyla geçen yıl fırladı. Bu durum da altın piyasalarını etkiliyor. Ons altın fiyatlarındaki değişim, gram altını da etkiliyor ancak bazı analistler, gram altının dolar kurundan daha çok etkilendiğini aktarıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir