Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.948
% 6.17
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.948
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Profesyonel Analist: Bu Altcoin Arbitraj Fırsatı Sunuyor!

DeFi borç verme platformu Celsius Network, bu ayın başlarında platformundaki para çekme işlemlerini durdurdu. Projenin kararı, stETH’nin sabitliğini kaybetmesi sonrası yaşanan likidite krizi nedeniyle alındı. Ancak, kripto para piyasasında yeni bir Terra çöküşünü tetiklemesi muhtemel olay, bazılarına göre fırsat. Profesyonel kripto analisti Ark Invest’e göre, Celsius olayı yatırımcılar için bir Ethereum arbitraj fırsatı yaratıyor. Uzman, bunun nedenini ise Ethereum fiyatını 1:1 oranında takip eden altcoin stETH’nin indirimli fiyatlardan işlem görmesi olarak açıklıyor. İşte detaylar…

Celsius ve stETH

Ark Invest analisti Frank Downing, bir haber bülteninde mevcut piyasa koşullarını değerlendirdi. Downing, Celsius’un; kurumsal borç verme, madencilik ve merkeziyetsiz finans (DeFi) kredileri yoluyla getiri sağladığını belirtti. Ardından, bu getirinin bir kısmının, Beacon Chain üzerindeki stETH ile üretildiğini de ekledi. Bilmeyenler için stETH, Ethereum fiyatına 1:1 oranında sabittir. Ayrıca, Lido Finance’a bağlı bir kripto para birimidir ve stake edilen ETH’yi temsil eder.

Buna göre, Celsius’un DeFi dağıtımlarının yaklaşık %41’i stETH’de yer alıyordu. Yüzde 30’u ise, Ethereum’un Proof-of-Stake mevduat sözleşmesindeydi. İkincisi, Ethereum ana ağda bir Proof-of-Stake konsensüs algoritmasına geçiş yapana kadar likit olmayacak. Bu hareketin 2022 yılı içinde gerçekleşmesi bekleniyor. Bununla birlikte altcoin, ETH stakerlerinin likiditeyi korumalarına izin veriyor. Ek olarak stETH, piyasada serbestçe alınıp satılabiliyor.

Altcoin stETH, ETH için arbitraj fırsatı sağlıyor

Analiste göre Celsius, müşterilerinin para çekme taleplerini karşılamayı amaçlıyor. Bunun için ise ana cüzdanındaki altcoin stETH’yi, kripto para borsası FTX’e ait cüzdanlara taşıyor. Hareket, stETH’nin fiyatını etkiledi. Sonuç olarak stETH, ETH tarafından 1:1 oranında desteklenirken 0.934 ETH’ye düştü ve sabitliğini kaybetti. İşte tam bu noktada analist, mevcut düşüşün, Ethereum Merge yükseltmesine kadar, stETH’lerini elinde tutmak isteyen sabırlı yatırımcılar için bir arbitraj fırsatı sunduğunu belirtti. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere Merge yükseltmesiyle, ETH stake eden ve stETH altcoin alan kullanıcılar, varlıklarını satabilecek.

Celsius, yeni bir kripto çöküşünü tetikleyebilir

Celsius’un para çekme işlemlerini durdurduğundan bahsetmiştik. Platform, bu hamleyi riskli pozisyonlarından çıkma için zaman kazanma amacıyla yaptı. Aksi takdirde, büyük bir tasfiyenin gerçekleşme ihtimali vardı. Böyle bir tasfiye ise, Celsius’u ve genel kripto para piyasasını çökertebilirdi. Bunun sonucunda, halihazırda Terra olayı nedeniyle yoğun düzenleme baskısı altında olan pazar, yeni bir düzenleyici krizine girebilirdi. Financial Times’a konuşan GlobalBlock analisti Marcus Sotiriou, stETH-ETH sabitliğinin bozulması hakkında şunları söyledi:

“Müşteriler pozisyonları kullanmaya çalışırlarsa, Celsius’un pozisyonları geri ödemek amacıyla likit fonları tüketeceğine yönelik endişeler arttı.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir