Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.973
% 2.11
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.973
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Prisma Finance’in Cüzdanlarına Hack Saldırısı Yaşandı

Cryvers Alerts’in bildirdiğine göre Prisma Finance’in cüzdanlarında beklenmedik bir hareketlilik yaşanıyor. Cryvers Alerts Prisma Finance’in cüzdanında beklenmedik hareket görülmesinin ardından konuyla ilgili bir tweet paylaştı. Tweet’te saldırganların cüzdandan Ethereum’ları başka bir yere aktardığı görülüyor.

Merkezi olmayan bir finans (DeFi) platformu olan Prisma Finance, likit stake protokolünden 11,6 milyon doların çalınmasıyla sonuçlanan bir güvenlik ihlaline maruz kaldı.

Prisma Finance’teki Hack Saldırısı 11,6 Milyon Dolara Yakın Kayıp Gerçekleşti

Blockchain güvenlik firmaları PeckShield ve Cyvers, geçtiğimiz Perşembe günü Prisma Finance’in likit staking sistemindeki ihlali ortaya çıkardı. Cyvers, izleme sistemlerinin saldırı gerçekleşmeden sadece iki dakika önce “kötü niyetli bir sözleşme” tespit ettiğini açıkladı. Peckshield, sosyal medya platformu X’te bir uyarı yayınlayarak Prisma Finance’i “Merhaba [Prisma Finance], bir göz atmak isteyebilirsiniz (8,1 milyon $ ile)” mesajıyla uyardı. Peckshield ayrıca şunları belirtti:

“Saldırı devam ediyor ve toplam kayıp şu anda yaklaşık 3,257.7 ETH’ye (yaklaşık 11.6 milyon $’a eşdeğer) yükseldi.”

Buna karşılık Prisma Finance, X’teki takipçileriyle iletişime geçerek durum hakkında bir güncelleme sağladı. DeFi platformunun X hesabından yapılan açıklamada, “Prisma’da potansiyel bir istismarın farkındayız,” denildi. “Çekirdek mühendislik katılımcıları protokolü durduracak ve bir soruşturma yürütecek. Daha fazla güncelleme ve post-mortem sağlayacağız.” Ayrıca Prisma, daha fazla fon kaybını önlemek için kullanıcılarını tüm bağlantıları kesmeye çağırdı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir