Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.662
% 2.16
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.662
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Powell konuşması öncesi Bitcoin ve Ethereum pozitif hareket ediyor

Investing.com – Kripto para piyasaları Bitcoin ve Ethereum liderliğinde güne alıcılı başladı. Bitcoin, %3’ün üzerindeki yükseliş görerek 17.000 dolar bandını test ederken Ethereum, %5 bandında değer artışıyla 1.300 dolara doğru hareket etti. 

Bugün piyasalar, Fed Başkanı Jerome Powell’ın Brookings Enstitüsü’nde yapacağı konuşmaya odaklanacak. Piyasa, Powell’ın konuşmasında Fed’in nihai politikalarıyla ilgili ipuçlarını takip edecek. Diğer yandan bazı eyaletlerin Fed başkanları, geçen haftaki yorumlarında bankanın önümüzdeki toplantıda 50 baz puanlık faiz artışına gidebileceğini konusunda görüş bildirdi. Powell konuşmasında piyasa üzerinde etkisi olabilecek şahin açıklamalar görülürse piyasa bundan olumsuz etkilenebilir, ancak bugün ABD’de açıklanacak iki farklı veri, Powell konuşmasından daha etkili olabilir. 

ABD kanadında önemli veriler takip edilecek

Bu gelişmenin yanında bu hafta ABD tarım dışı istihdam verisi de yakından takip edilecek. Bugün ADP Ulusal İstihdam Raporu ile istihdam değişikliği verisi açıklanacak olup bu veri, Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam raporu öncesinde önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor. Ayrıca bugün ABD 3. Çeyrek GSYİH verisi de önemli bir veri olarak takip edilecek. 

Bu gelişmeler ışığında riskli piyasalar ile birlikte kripto para piyasalarının güne artıda başladığı görüldü. Ayrıca Asya seansında gelen yükseliş, Çin’in sıfır covid politikasında bir gevşemeye gitme beklentileriyle de desteklenmiş olabilir.

FTX çöküşünün zincirleme etkileri devam ediyor

Zira Asya’da önemli endeksler, bu beklentiyle birlikte yönünü yukarı çevirdi. Ayrıca FTX’in çöküşü sonrası zincirleme etkinin devamında BlockFi’nin de iflas açıklaması, piyasa tarafından negatif fiyatlanmadı. Bunun nedeni ise BlockFi’nin iflasının zaten beklendiği şeklinde yorumlandı. 

Ancak piyasadaki olumsuz koşullardan etkilenen diğer bir şirket olan Genesis’in olası iflası,  piyasa üzerinde olumsuz bir etkiye oluşturabilir.

Son durumda Bitcoin ve Ethereum kritik bir sıçrama yaparken toplam piyasa değeri de 850 milyar doların üzerine çıktı. En büyük 10 kripto para arasında Ethereum, en iyi performansa sahip kripto para olurken ilk 100’de Fantom, yükselişini sürdürerek en çok kazandıran altcoin olarak devam ediyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir