Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.467
% 0.46
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.467
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Popüler ETF Analisti: “Bitcoin ETF’leri Bu Akşam Onaylanacak”

Bloomberg Analisti ETF'in Onaylanabileceği Tarihi Söyledi !

Bloomberg Intelligence’in ETF analisti Eric Balchunas, spot Bitcoin ETF’lerinin saat kaçta onaylanacağını duyurdu. Gelişmeyi paylaşan Balchunas, bugün Türkiye saatine göre 00:00 – 02:00 arasında Bitcoin ETF’lerinin onay sürecinin tamamlanacağını belirtti.

Bu açıklamanın ardından kripto para piyasalarındaki hareketlilik artarken, Bitcoin değeri ise düşüşe geçti. Bitcoin ETF’lerinin onaylanması, sektördeki yatırımcılara doğrudan Bitcoin satın almadan Bitcoin fiyat hareketleri üzerinden işlem yapma imkanı sağlayacak.

Spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanması, aynı zamanda Bitcoin ve kripto para birimleri sektörü için büyük bir adım anlamına geliyor. Bu durum, Bitcoin’in yasal düzenlemelere tabi olduğunu ve dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Amerika Birleşik Devletleri tarafından kabul edildiğini gösteriyor.

Analist her ne kadar Bitcoin ETF başvurularının bu gece onaylanacağını söylesede geçtiğimiz gün yaşanan sahte onay haberi sonrası yatırımcılar konuya oldukça dikkatli yaklaşıyor. bazı analistler SEC’in sahte haber sonrası piyasada yaşanan dalgalanmaları bahane ederek ETF başvurularını reddedebileceğini bile düşünüyor.

Dikkatinizi Çekebilir: Bitcoin Borsası Binance 9 Coin Çiftini Delist Edeceğini Duyurdu!

Bitcoin ETF Kararı Saat Kaçta? Piyasayı Nasıl Etkileyecek!

Amerika’daki yatırımcıların Bitcoin ETF’leri sayesinde Bitcoin’e kolaylıkla erişebilecek olması ve Bitcoin’i geleneksel finansal sistem içinde daha büyük bir yere taşıyacağı düşünülen bu hamle, kripto para birimleri piyasasında olumlu bir hava yaratacaktı. Fakat üst üste gelen olumsuz ve sahte haberler sonrası piyasa oldukça kararsız ve hareketli seyrediyor.

Tüm bunlara rağmen Bloomberg Intelligence’in ETF analisti Eric Balchunas’ın bu öngörüsü, Bitcoin ve kripto para birimleri sektörünün önümüzdeki dönemde daha fazla kabul göreceği yönündeki genel görüşü pekiştiriyor. Analistler, Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasının, sektörde daha fazla yatırımcının yer alması ve kripto paraların yaygınlaşmasını sağlayacağını belirtiyor.

ETF başvuruları her ne kadar uzun vade de BTC fiyatına olumlu yansıyacak olsada karar sürecinde yani bugün piyasa oldukça riskli ve hareketli seyredecektir. Bazı uzmanlar ETF kararı ile birlikte “haberi sat” stratejisinin gerçekleşeceğini düşünüyor.

Önümüzdeki saatlerde Bitcoin ETF’lerinin onay süreci tamamlanacak ve bu süreç sonunda sektörde yeni bir dönem başlayacak. Tüm gözler SEC’ten gelecek bu önemli kararda.

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir