Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.474
% 1.89
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.474
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Popüler Altcoin’in CEO’su Projeyi Bırakıyor! Fiyat Ne Olacak?

Popüler altcoin Cosmos’un ekosisteminde yer alan büyük şirket Ignite’ın CEO’su Peng Zong, şirketten ayrıldığını açıkladı. Peki, bu durumu Cosmos’u (ATOM) nasıl etkiledi? İşte detaylar…

Altcoin Cosmos’un ekosisteminde ayrılık

Eskiden Tendermint ve Cosmos ekosisteminin destekçisi olan Ignite’ın CEO’su Peng Zhong, firmadan ayrılacağını duyurdu. 20.000’den fazla takipçisi olan Twitter hesabından paylaştığı bir tweet’inde Zhong, Cuma gününün Mayıs 2020’den beri CEO olarak çalıştığı Ignite’taki son günü olacağını söyledi. 2015 yılında başladığından beri Kuala Lumpur ve Toronto ofislerinde tasarım şefi olarak da görev almıştı. Şirketten ayrılma kararına neyin yol açtığı belli değil.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, daha önce Tendermint olarak bilinen Ignite, Cosmos ekosisteminin temel katkılarından biridir. Zhong’un şirkette geçirdiği süre boyunca, birçok kişi onu, daha sonra Lunie olarak yeniden adlandırılan ilk Cosmos kripto cüzdanı Voyager’ı geliştirdiği ve ekosisteme likit staking’in girişini kolaylaştırmaya yardımcı olduğu için tanıyordu.

O sırada Zhong, Ignite’ın “Cosmos teknolojisinde yeni ürünlerin patlamasını” teşvik etmeye odaklanacağını söyledi. Yine de Zhong’un ani ayrılışı, Ignite’ın geleceği hakkında soruları gündeme getiriyor. Web sitesi, çoğunlukla Blockchain geliştirme aracı Ignite CLI’ye odaklanacak şekilde güncellendi. Bu sırada, girişim kolu ve hızlandırıcısıyla ilgili sayfalar kayboldu. Bunun ötesinde, zincirler arası bir DeFi protokolü olan amiral gemisi ürünü Emeris beklemeye alındı. Web sitesi, “bir süreliğine kapatılacağını” söylüyor.

Cosmos hakkında önemli bilgiler

2014 yılında yazılım geliştiricileri Jae Kwon ve Ethan Buchman tarafından ortaklaşa kurulan Cosmos, bilgi akışını ve işlemlerin yürütülmesini daha kolay hale getirerek Blockchain’ler arasında birlikte çalışabilirlik sağlar. Kwon, 2020’de Tendermint CEO’su olarak görevinden ayrıldı. Ancak şirketin Mayıs ayında Ignite ve NewTendermint’i oluşturarak markasını değiştirmesinin ardından geri döndü.

Kripto endüstrisindeki bazıları için büyük bir endişe, Blockchain ağlarında görülen parçalanma seviyelerine odaklanıyor. Yüzlerce varlık var, ancak çok azı birbirleriyle iletişim kurabiliyor. Cosmos, bunu mümkün kılarak bunu tersine çevirmeyi amaçlıyor. Cosmos, “Blockchain 3.0” olarak tanımlanıyor. Bu amaçla, Cosmos yazılım geliştirme kiti modülerliğe odaklanır. Bu, bir ağın zaten var olan kod parçalarını kullanarak kolayca oluşturulmasını sağlar. Uzun vadede, sonuç olarak karmaşık uygulamaların inşa edilmesinin kolay olacağı umulmaktadır.

Yazım sırasında ATOM, yüzde 9.14’lük bir yükseliş yaşamış durumda. ATOM, şu anda 8.14 dolardan el değiştiriyor. Kripto paranın değeri, gün içerisinde 7.21 dolarlık seviyelerden 8.33 dolara kadar yükselmiş bulunmakta. Yani, şimdilik, söz konusu ayrılık fiyata herhangi bir etkide bulunmadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir