Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$61.884
% 0.95
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 61.884
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

CNBC Analisti: Bitcoin O Rakamlara Düşmeden Durmayacak!

CNBC analisti Brian Kelly, Bitcoin (BTC)’in hala daha fazla aşağı yönlü potansiyele sahip olduğuna inanıyor. Açıklamaları, BTC’nin tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 70’in üzerinde işlem görmesine rağmen geliyor. İşte detaylar…

Bitcoin’in “dibi görmesi” için bu seviyeye düşmesi gerekiyor

CNBC’nin Fast Money programında Kelly, makro ortam kötüleştikçe amiral gemisi kriptosunun mevcut seviyelerden yaklaşık yüzde 50 düşebileceğini söylüyor. Analist, nadir görülen bir dip seviyesine işaret ediyor. Kelly’e göre BTC’nin fiyatı, 10.000 dolarlık bir dip görecek. Bu, mevcut fiyatının yüzde 50 kadar kaybolması anlamına geliyor. 2021’in Kasım ayında kaydettiği tüm zamanların en yüksek seviyesinin ise neredeyse 60.000 dolar altında kalıyor. Kelly, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

İyi haber şu ki, nadir görülen bir dibe çok yaklaştığımızı düşünüyorum. Kötü haber ise Bitcoin 10.000 dolara ulaşana bu dibi göremeyebiliriz.

CNBC analisti, potansiyel olarak aylar sonra bir senaryo olan bir “Lehman anı” yaşadığında Bitcoin’in dibe vuracağını söylüyor. Bir “Lehman anı”, bir varlık veya sektördeki kargaşanın daha yaygın hale gelebileceği korkusunun olduğu an olarak nitelendiriliyor. Kelly, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor.

Muhtemelen bir Lehman anına aylar kaldı, yani bu tür bir son düşüş yaşanacak. Büyükler, hiç ummadığın şekilde iflas edecek. Muhtemelen bu sürece yalnızca aylar var.

Bitcoin çöküşünü neler tetikleyecek?

Kelly’ye göre, Bitcoin çöküşü merkez bankalarının politika hataları tarafından tetiklenecek. Piyasadaki kaldıraç kaybıyla derinleşecek. Analist, dünya çapında enflasyon beklentilerinin artması ve her merkez bankasının para politikası hakkında hata yapması ile de bağlantı sağlıyor. Kelly, BTC’deki kaldıraçlı pozisyonların da çöküş yaşayacağını ve ciddi miktarda etkileneceğini öne sürüyor. Kelly’nin açıklamaları ise aşağıdaki şekilde:

Bunun katalizörü, enflasyon beklentilerinin artması ve dünyadaki her merkez bankasının bir politika hatası yapması olacak… Ve bence bu üç faktörü alırsanız, Bitcoin’deki tüm bu kaldıraçtan 10.000 dolara kadar son bir çıkış gerçekleşebilir. 15.000 dolar civarında bir yerde bu düşüş gerçekleşebilir. Önümüzdeki çeyrekte geleceğini gördüğüm enflasyon beklentileri artıyor. Hepimiz biliyoruz ki her merkez bankası zaten bir politika hatası yaptı. Muhtemelen daha fazlasını yapmaya devam edecek. Bu, Bitcoin’de bir dip olması için mükemmel bir senaryo.

Şu anda, en büyük kripto para birimi, yüzde 1.54’lük bir düşüş ile 19.152 dolardan el değiştiriyor. Piyasa değeri ile öncü olan Bitcoin, en son rekorunu yaklaşık 8 ay önce kırmıştı. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz gibi 10 Kasım 2021’de, 68.789 dolarlık bir fiyat kaydetmişti. O zamandan bu yana, yüzde 72 düştü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir