Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$60.981
% 0.82
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 60.981
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Ponzi Şeması Nedir?

Ponzi Şeması Nedir?

Ponzi şeması nedir ? Artan sayıda bireyi kaydettirme karşılığında ödül vaat eden sistemlere denir.

Daha açık anlatmak gerekirse, bir sistem kurulur ve bu sistemde katılımcılardan referans olmaya dayalı daha fazla kazanç olduğu vurgulanır ve bu sayede yeni kullanıcılara kişi başına yeni üye kaydetmeleri yani reklamını yapmaları istenir.

Bu sisteme saadet zinciri, ponzi şeması, ponzi oyunu da denir ve yaygın bir dolandırıcılık yöntemidir.

Ponzi Şeması Nedir?

Ponzi, piramite dayalı bir sistemdir. Anlattığımız gibi yeni kullanıcıların girişi sistemin bir süre daha devam etmesini sağlar. Ponzi başlarda sisteme kullanıcı çekmek için yatırılan miktara göre bir hayli yüksek ve hızlı getiri sağlayarak güven aşılamaya çalışır. Sisteme ne kadar kullanıcı gelirse sistem o kadar uzun sürer, ancak eninde sonunda son bulur.

Sistem üye girişleri yavaşladığında veya bittiğinde ponzi son bulur ve kepenkleri kapatırlar, genellikle baştakiler paralarını çıkarmış belki kara geçmiş olurken sonradan gelen üyeler hep zarar da olur.

Ponzi Şeması Nedir?

Ponzi gibi yaygın vb. sistemlere, finans enstrümanlarına yatırım yapacağınız zaman, yatırım yapacağınız sistemi, projeyi dikkatlice araştırmadan, incelemeden asla yatırım yapmayınız.

Çeşitli finans enstrümanlarını ve piyasalar hakkında  detaylı bilgi sahibi olmak için blog sayfamızdan çeşitli makalelere ulaşabilir ve YouTube kanallarımıza abone olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Eğitim’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir