Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.968
% 1.58
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.968
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Ponzi Şemalarına Büyük Kayıp veriliyor!

Ponzi Kripto

Bilindiği gibi boğa piyasasının sonlanmasıyla birlikte genel piyasada değerinde ciddi bir geri çekilme yaşandı. Maalesef piyasa değerinin geri çekilmesi dolandırıcılar için bir engel oluşturmadı. 2022 yılında Kripto para piyasalarında, ponzi ve piramit şemalarında yatırımcılar 7,8 milyar dolar kaybetti.

Blockchain istihbarat firması TRM Labs tarafından 28 Haziran’da yayınlanan bir bildiriye göre , 2022 yılında dünya çapında ponzi ve saadet zincirlerine 7.8 milyar dolar kaybedildi. Ayrıca, TRM tarafından 1,5 milyar dolarlık başka bir kripto paranın yasadışı faaliyetler için darkweb’de harcandığı iddia ediliyor. Buna ek olarak firma, başka bir kripto paranın yapılan saldırılar ve istismarlar sonucu 3,7 milyar dolar kaybedildiğini iddia etti.

TRM Labs tarafından iddia edilen 9,04 milyar dolarlık kripto, her türlü finansal dolandırıcılık planına hizmet etmiştir. Boğa piyasasının sonlanmasıyla birlikte devam eden ayı piyasasına rağmen sektördeki dolandırıcılık oranı düşmedi. 

Dolandırıcılık oranı ile ilgili konuşan TRM Labs “Yatırım dolandırıcılığı, sahte yatırımlar veya projeler için fon talep edilmesine odaklanır; bunlar genellikle sahte ilk madeni para tekliflerini (ICO’lar), kayıtsız menkul kıymetleri veya hileli yatırım platformlarını içerir. Kripto para içeren yatırım dolandırıcılığı 2021’de 907 milyon ABD dolarından 2022’de 2,57 milyar ABD dolarına yükselerek yaklaşık %200 oranında artmıştır.” dedi.

Yapılan araştırmalar sonucunda en büyük 10 ponzi şemasının toplam miktarının yaklaşık olarak %54 olduğu belirtildi. Aktif dolandırıcılık yönteminde ödenen paranın yaklaşık olarak %40’ının tether (USDT) aracılığıyla Tron üzerinden olduğu iddia edildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir