Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.787
% 0.99
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.787
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

pNetwork Nedir? PNT Coin Nasıl Alınır?

pNetwork nedir? pNetwork, zincirler arası varlık taşımayı mümkün kılan DeFi odaklı bir Blockchain projesidir. Bu makalede pNetwork nedir, ne sunar, PNT coin nedir, nasıl alınır, ne için kullanılır gibi sık sorulan soruların yanıtlarına erişebilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, merak eden okurlarımız için hazırladık. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.

pNetwork nedir?

pNetwork, kullanıcıların zincirler arası merkeziyetsiz finans (DeFi) işlemleri gerçekleştirmesine olanak tanıyan bir Blockchain projesidir. Projenin yerel kripto para birimi PNT coin’dir. Proje, DeFi hizmetlerinin yanı sıra, kullanıcıların farklı ağlardaki merkeziyetsiz uygulamalara (dApp’ler) erişmesine de izin verir. Merkeziyetsiz ve açık kaynaklı bir yapıya sahip olan platform, kullanıcıların sahiplik üzerinden oy hakkı elde edebileceği bir merkeziyetsiz otonom organizasyon (DAO) olarak yönetilir. Farklı blok zincirleri arasında kripto para taşıma işlemi PTokens köprüleri aracılığıyla gerçekleşir.

Varlıkların blok zincirleri arasında taşınmasını kolaylaştırmayı amaçlayan platform, bu hedefine ulaşmıştır. Kullanıcılar, kripto paralarını bir blok zincirinden diğerine rahatlıkla taşıyabilir. Bunun yanında, taşınabilen tek varlık kripto para birimleri de değildir. Kullanıcılar, değiştirilemez tokenleri (NFT) ve akıllı sözleşme etkileşimlerini de zincirler arası transfer yoluyla taşıyabilir. Bitcoin, Ethereum, Dogecoin ve Polygon gibi birçok blok zincirine tokenize varlık taşımaya izin veren platform, blok zincirleri arasında iletişime de imkân tanır. Kullanıcılar, pNetwork üzerinden staking ve borç verme yoluyla pasif gelir elde etme imkanına da sahiptir.

Tüm bunlara ek olarak proje, yazılım geliştiricileri için bir araç kiti sunar. Bu araç paketi, kullanıcıların sermayeleri ile daha fazla avantaj elde edebileceği yazılımlar geliştirmelerine olanak tanır. Çok Taraflı Hesaplama teknolojisi, platformun güvenliğini sağlar. Ayrıca platform, yüksek oranda ölçeklenebilirdir. Bu, ağın oldukça hızlı bir biçimde çalıştığı anlamına gelir.

PNT coin nedir? Ne için kullanılır?

PNT coin, pNetwork projesinin yerel kripto para birimidir. Ethereum ve Binance Smart Chain blok zincirlerinde sırasıyla ERC-20 ve BEP-20 akıllı sözleşmesiyle oluşturulmuş versiyonları bulunur. PNT, DAO’nun yönetişim tokeni olarak da çalışır. PNT sahipleri, tokenlerini harcayarak platformun yönetimine katılabilir ve değişim için oy kullanabilir. Token sahipleri, platformun değişimi için topluluğa teklif de verebilmektedir. PNT sahipliğine bağlı yönetişim ağın merkeziyetsizliğinin anahtarıdır. Yönetişim dışında PNT, ağ içerisinde çeşitli kullanım durumlarına sahiptir. PNT coin, platformun sunduğu DeFi hizmetlerinde kullanılabilir. Token sahipleri, herhangi bir kayıp yaşamadan varlıklarını blok zincirleri arasında taşıyabilir.

Bunun yanında PNT, kullanıcılara farklı blok zincirlerindeki dApp’lere giriş veya çıkış yapma imkânı tanır. Kullanıcılar, PNT’yi staking için de kullanabilir. Bu, Kullanıcıların, varlıklarını önceden belirlenmiş bir süre için kilitlenerek süre sonunda ek token ödülleri kazanabileceği anlamına gelir. PNT sahipleri, varlıklarını diğer kullanıcılara borç olarak verebilir. Borç veren kullanıcılar, alan kullanıcılar üzerinden faiz geliri elde edebilir. Yazının yazıldığı sırada PNT coin, 27,6 milyon dolarlık bir piyasa değeri ile en büyük 692. kripto para birimi konumundaydı. Buna ek olarak tokenin 88 milyon adet olan sınırlandırılan maksimum arzının %55’ine denk gelen 48 milyon PNT dolaşımda bulunuyordu.

PNT coin nasıl alınır?

PNT coin satın almak isteyen kullanıcılar, öncelikle tokenin listelendiği bir kripto para borsasına üye olmalıdır. Mevcut olarak Binance, KuCoin, Gate.io, HitBTC ve Bitrue borsaları PNT’yi listelemektedir. pNetwork projesiyle ilgilenen yatırımcılar, bu borsalardan birine eksiksiz bir şekilde üye olup cüzdanlarına para yatırarak tokeni satın alabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir