Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$61.497
% 1.17
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 61.497
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Kritik Gün Geldi: Bitcoin, SHIB ve Altcoin’ler Nasıl Etkilenecek?

ABD’de 10.000 doların üzerindeki kripto işlemlerinin rapor edilmesini gerektiren 2023 vergi düzenlemelerinin yürürlüğe girmesiyle birlikte, tüketicilerin 2021 Bitcoin (BTC) ve altcoin yatırımlarının satışlarını ve satın almalarını IRS’e bildirmeleri gerekiyor. Vergi beyannamesi için bugün son gün.

Bitcoin ve altcoin yatırımcılarının vergi beyanında bulunması gerekiyor

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere geçen yıl ABD Başkanı Joe Biden, tüketicilerin kripto varlıklarda veya NFT’lerde 10.000 doların üzerindeki işlemleri bildirmelerini gerektiren yeni bir vergi altyapısı yasası sundu. Tasarı 2023’te yürürlüğe girecek. 18 Nisan vergi son tarihinden önce, tüketicilerin 2023 düzenlemesine rağmen kripto varlıklarını bildirmeleri gerekecek. Henüz dosyalamamış olanlar için IRS, ilk sayfanın en üstünde bireyin kripto para birimine sahip olup olmadığını belirten revize edilmiş bir vergi formu yayınladı.

Yakın tarihli bir CNBC raporuna göre, kârlı bir satıştan sermaye kazancı elde eden herhangi bir kripto para, kripto para ticareti yapmak veya bir NFT için satın almak – bunların tümü “vergiye tabi olaylar” olarak kabul edilebilir. Kazanç veya kayıp, satın alma fiyatı (temel) ile bireyin satış veya ticaret yaparken elde ettiği değer arasındaki farkı ifade eder.

Piyasa etkilenecek mi?

Dolayısıyla bu vergi oranları, bireyin kriptolara ne kadar süreyle sahip olduğuna bağlı olarak değişecektir. Vergilendirilebilir gelire bağlı olarak birey, bir yıldan fazla tutulan dijital varlıklar için yüzde 0-15 arasında uzun vadeli sermaye kazancı oranlarına hak kazanabilir. Aksi takdirde, kısa vadeli kazanç sağlayanlar, yüzde 37’ye varan düzenli vergi oranlarıyla karşı karşıya kalabilirler. Birçok kripto borsasının sınırlı raporlaması nedeniyle, kripto vergi faturasını hesaplamak o kadar kolay olmayabilir.

Vergi gününde fiyatların nasıl etkileneceği de merak edilen konulardan. Pantera Capital’in CEO’su Dan Morehead, geçtiğimiz aylarda yayınladığı bir açıklamasında yatırımcılar vergi ödemelerini karşılamak için daha fazla satış yapacağından, fiyatların baskılanabileceğini iddia etmişti. Şimdi, vergi gününün geçmesinin ardından kripto paraların nasıl hareket edeceğini ise zaman gösterecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir