Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.252
% 1.12
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.252
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Piyasadaki düşüşe rağmen ABD’de kripto yatırımcılarının sayısı artıyor

Investing.com – Kripto paralar, 2022 yılında sert düşüşlere maruz kalarak ayı piyasası koşullarını derin şekilde hissetmeye devam ediyor. Bu süreçte Bitcoin (BTC), tüm zamanların en yüksek değeri 69.000 dolardan 20.000 doların altına kadar sarktı. Buna rağmen veriler, kripto piyasası için en önemli pazarlardan biri olan ABD’de daha çok yatırımcının piyasaya dahil olduğunu gösteriyor. 

Finbold verilerine göre yaz dönemi boyunca Amerikalıların %18’i kripto para portföylerini çeşitlendirdi. Bu rakam, 2020 yılının aynı döneminde sadece %8 iken ABD vatandaşlarının geçen iki yıllık süre zarfında kripto yatırımlarını %125 oranında artırdığını gösteriyor.

Diğer yandan ABD vatandaşlarının kripto yatırımına bakışını yansıtan Statista Global Tüketici Anketi’ne göre 2022’nin ilk yarısında ABD vatandaşlarının %15’i kripto paralara yatırım yapmayı düşünüyordu. 2020 yılında ise bu oranın %11 olduğu aktarılıyor. 

Mevcut veriler, ayı piyasası koşullarına rağmen Amerikalıların kripto paralara ilgisinde bir düşüş olmadığını gösteriyor. 2022 yılı kripto para piyasalarında sert düşüşlerin görüldüğü bir yıl olarak tarihe geçiyor. Pandemi sonrası dönemde olumsuz makroekonomik veriler, piyasaların geri çekilmesinde en büyük etken olarak görülürken Terra ekosisteminin çöküşü piyasaların olumsuz görünümüne katkı sağladı.

Anket sonuçlarına göre katılım sağlayan yatırımcıların, kripto para piyasalarındaki oynaklığı göz ardı gelecek gelecek dönemdeki büyüme potansiyeline odaklandığından bahsedilebilir.

Bunun yanında kısa sürede muazzam gelirler elde edilen geçen senenin boğa piyasasını kaçıran bazı yatırımcılar, kripto paraların zirve seviyelerinden ortalama %60 oranında değer kaybının ardından yeniden yükselişe geçebileceği düşüncesiyle kripto para yatırımı konusunda ılımlı kalmaya devam ediyor olabilirler.

Geleneksel ve sektör şirketleri, kripto hizmetlerini artırmaya devam ediyor

Diğer yandan piyasalardaki negatif görünüme rağmen geleneksel finans kuruluşları, kripto endüstrine adım atarak kripto hizmetleri sunmaya devam ediyor. Bunun en son örneği, ABD’nin en eski bankası BNY Mellon’ın (DMF) kripto saklama hizmetine başlamasında görüldü. 

Ayrıca kripto sektörünün büyük şirketleri, sınırlarını aşarak hizmetlerini küresel çapta genişletmek adına yeni lisanslar alıyor. Son olarak bu hafta Coinbase (COIN) ve Blockchain.com, Singapur’da faaliyet göstermek için bir lisans aldı. Diğer bir ABD borsası Gemini ise İrlanda’da ofis açarak faaliyetlerini Avrupa’ya doğru genişletme niyetini ortaya koydu.

Kripto piyasasının gelişimindeki engeller

Diğer yandan kripto endüstrisinin gelişimindeki en büyük engellerden biri karmaşık bir yapıya sahip olması olarak kabul ediliyor. Bunun yanında kripto paraların hâlâ genel anlamda yasalara tabi olmaması, büyümesindeki diğer bir engel olarak kabul edilebilir. 

Son zamanlarda küresel ölçekte bir kripto düzenlemesinin hayata geçmesiyle bireysel ve kurumsal yatırımcıların, sektöre olan güveni artarak önemli bir büyüme gerçekleşeceği görüşü ağır basmaya başladı.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir