Kriptolar:
29620
Bitcoin:
$61.115
% 0.16
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 2.05
Korku & Açgözlülük:
55 / 100
Bitcoin:
$ 61.115
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Fed şahin tutumunu koruyacak mı? Kripto paralar nasıl etkilenecek?

Federal Rezerv, Eylül FOMC toplantısının tutanaklarını yayımladı.

Fed’in şahin tutumunu koruması bekleniyor

Federal Rezerv’in şahin duruşu kripto pazarını her şeyden çok etkiliyor. Fed, yükselen enflasyon seviyelerini kontrol altında tutmak için faiz artırımlarına ve niceliksel sıkılaştırmaya gidiyor. Merkez bankası, art arda 75 baz puanlık dört faiz artırımına karar verdi. Önde gelen federal yetkililer, bankanın henüz kısıtlayıcı para politikasını bitirmediğini açıkça belirtti.

Fed‘in şahin duruşunun dezavantajı ise küresel ekonomik yavaşlama. Dünya Bankası, küresel ekonominin 2023’te resesyondan etkileneceğini iddia ediyor. Benzer şekilde BM, merkez bankalarından yaklaşan resesyonu önlemek için şahin duruşlarından dönmelerini istedi. Ayrıca JP Morgan CEO’su Jamie Dimon dün yaptığı açıklamada ekonominin 6-9 ay içinde resesyonla karşı karşıya kalacağını belirtti.

Ayrıca Elon Musk ve Cathie Wood, ABD ekonomisinin deflasyonun eşiğinde olduğunu belirtiyor. Deflasyon, emtia ve hizmet fiyatlarının düştüğü bir dönemdir. Pek çok uzman da ekonominin stagflasyonla karşı karşıya olduğuna inanıyor. Ekonomide stagflasyon olduğu dönemlerde piyasa durgundur. Stagflasyon, muhtemelen Fed’in duruşunun olası en kötü sonucudur.

Bazı piyasa katılımcıları, küresel finansal istikrarsızlığa yönelik tehditler nedeniyle Fed’in yön değiştirebileceğini umuyor.

Federal Rezerv yön değiştirecek mi?

Fed’in şahin duruşunun devam etmesine rağmen, bazı uzmanlar Fed’in tonundaki hafif değişikliğe dikkat çekiyor. Schwab Politika Araştırma Merkezi’nden Kathy Jones, para politikasını yeniden ayarlamak için yapılan küçük referansın bile önemli olduğunu iddia ediyor. Ayrıca, Fed’in kısıtlayıcı duruşundan kaynaklanan potansiyel yayılmayı kabul ettiğini düşünüyor.

Bu makale ilk olarak Kripto Para Haber üzerinde yayımlanmıştır

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir