Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.177
% 0.90
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.177
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Pharrell Williams ve NFT Üreticileri, Sanatçı Haklarını Korumak İçin Bir DAO Oluşturdu

Yazılım geliştirme şirketi CXIP Labs, NFT piyasasına merkezi NFT pazar yerleri yerine sanatçıların yön vermesini amaçlayan bir DAO kurdu. Ethereum üzerinde NFT mintleleyen herkes CXIP tokenlarını talep edebiliyor ve DAO’ya katılabiliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

CXIP Labs, OpenSea ve Rarible gibi yarı merkezi pazarlar yerine yaratıcıların NFT pazarının geleceğini yönetmesine ve denetlemesine izin vermek amacıyla bugün CXIP DAO’nun piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Oluşumun danışma konseyinde sanatçısı ve girişimci Pharrell Williams, görsel sanatçı Jen Stark ve Twin Flames koleksiyonu her zaman yaklaşık 18.4 milyon dolarlık işlem hacmi kaydeden Justin Aversano yer alıyor.

2020’de kurulan NFT platformu, sanatçılara üç konuda yardımcı olmaya çalışıyor: NFT satışları için telif ücreti aldıklarından emin olmak, içerik üreticilerinin tokenlarını taşımak için kullandıkları akıllı sözleşmelere sahip olmalarını sağlamak ve dijital varlıkların kaybolmamasını sağlamak. CXIP, platformundaki yaratıcılara aracılar veya kayıtlar olmadan, blokzinciri ve Web3 ruhuna uygun olarak hakları olanı alacaklarını söylüyor.

CXIP’in kurucusu ve CEO’su olan fikri mülkiyet avukatı Jeff Gluck, söz konusu süreçlerdeki sahiplik ve katılımla ilgili yeni kısıtlamalarla çoğu sanatçının üstesinden gelebileceği bir şey olmadığını ve bunun bir eziyet haline gelmesine de gerek olmadığını söylüyor:

“Bir NFT’yi mintlemek zor olmamalı ve içerik üreticiler bunu yapmak için belirli bir pazar yerine veya hizmet sağlayıcısına bağlı olmamalıdır. Mintleme serbest ve açık bir eylem olmalıdır.”

Platform ayrıca CXIP tokenı aracılığıyla pazarı denetleyecek bir DAO oluşturuyor. Buna göre Ethereum üzerinde bir NFT mintlemiş her yaratıcının CXIP tokenları talep edebileceğini ve CXIP DAO’ya katılabileceğini söylüyor. DAO üyeleri, önerilen özellikler ve yenilikler üzerinde oy kullanabilecek ve yönetim, NFT telif hakları, metadata ve sözleşmelere odaklanarak topluluk hazinesini yönetebilecek.

CXIP Labs ayrıca tüm büyük NFT pazar yeri platformlarıyla entegre olmayı ve hatta içerik üreticilerinin çalışmalarını ABD Telif Hakkı Ofisi’ne kaydetmelerine izin verme planları olduğunu ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir