Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.363
% 1.82
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.363
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Paxos Singapur’da USD Stablecoin Çıkarıyor

Paxos, Paxos USD, singapur , stablecoin, stablecoin nedir

Kripto altyapı şirketi Paxos, ABD doları ile desteklenen bir stablecoin başlatmayı planlayan yeni bir girişim için Singapur’un düzenleyici yetkilisinden ilk onayını aldı.

15 Kasım’da bir duyuru yapan Paxos, Singapur Monetary Authority (MAS) tarafından Paxos Digital Singapore Pte. Ltd. adındaki yeni girişim için ilk izni aldığını bildirdi. Yeni şirket, dijital ödeme token hizmetleri sunmayı ve MAS tarafından önerilen stablecoin düzenlemelerine uygun bir USD stablecoin’i piyasaya sürmeyi planlıyor.

Paxos, resmi onay alındıktan sonra Singapur’da stablecoin sunmak için kurumsal alıcılara ortaklık sunabileceğini belirtti.

Paxos’un strateji başkanı Walter Hessert, “ABD dolarına olan küresel talep hiç bu kadar yüksek olmamıştı fakat ABD dışındaki kullanıcıların güvenilir ve yasal bir şekilde dolar alması hala zor,” dedi. “MAS tarafından alınan bu ilk onay, Paxos’un düzenlenmiş platformunu daha geniş bir kitleye sunmasına olanak sağlayacak.”


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


MAS, 15 Ağustos’ta, Singapur doları ya da euro, İngiliz sterlini ve ABD doları gibi G10 para birimlerine değer olarak sabitlenmiş ve sirkülasyonu 5 milyon Singapur doları (3,7 milyon dolar) üzerinde olan banka dışı tokenleri kapsayan sabit coinler için düzenleme çerçevesini belirledi.

7 Ağustos’ta PayPal, Paxos tarafından desteklenen bir ABD doları stablecoin’i olan PYUSD’yi pazara sundu.  Daha önce Paxos, Binance’in BUSD adlı stablecoin’ini piyasaya sürmüştü ancak bu, New York Finansal Hizmetler Departmanı tarafından kayıt dışı bir menkul kıymet olarak sınıflandırıldıktan sonra durdurulmuştu.

Paxos, bütün stablecoin’lerinin tamamen ABD doları ve nakit denklikleri ile desteklendiğini belirtti ve uyumluluk sürecini sağlamak adına aylık onaylar ve rezerv raporları yayınladığını duyurdu.


İlginizi Çekebilir: BlackRock Ethereum ETF Başvurusu Yaptı! SEC İki Başvuruyu Erteledi!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Paxos Singapur’da USD Stablecoin Çıkarıyor” te bir düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version