Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.238
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.238
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

“Patlatacaklar” Altın Kâhini Uyardı ve Beklenen Seviyeleri Verdi!

Altın fiyatları yatay hareket ederken uzmanların yorumları gelmeye devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altına yönelik değerlendirmelerini aktardı. İşte detaylar…

Altın nasıl olur da 2.000 doların üzerine çıkamaz?

Coinmühendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere gram altında yıl sonu hedefi olarak 1.450 lira, ons altında ise 2.150 dolara işaret eden İslam Memiş, bu öngörüsünü yineleyerek yeni değerlendirmelerini aktardı. Memiş’e göre altın gibi emtialar, “harp ortamını” seviyor. Dolayısıyla altın ve gümüş gibi yatırım araçları, enflasyonun ve jeopolitik risklerin arttığı dönemlerde yükseliyor. Bunu herkes bilse de asıl sorunun “Şu an gerçek bir harp mı, manipülasyon pazarı mı var?” olması gerektiğini ifade eden uzman, birçoğunun buna “savaş” cevabı vereceğini, ancak kendi yanıtının “manipülasyon” yönünde olduğunu belirtti.

Bunun arkasındaki neden olarak, “dünyada enflasyon rakamları ve harp patlak vermişken ons altın nasıl olur da 2.000 doların üzerine çıkamaz?” ifadelerini kullandı. Daha önce de bildirdiğimiz üzere ABD’de enflasyon rakamları son 40 yılın en yüksek seviyelerine çıkmıştı. Bu nedenle uzman isim, altının normal şartlarda en az 2.300 doların üzerine çıkmış olması gerektiğini belirtiyor. Altının, kısa vade amacıyla baskılandığını belirtiyor.

“Dipten toplayan kazanacak”

Geçtiğimiz sene enflasyonun “geçici olduğunu” söyleyenlerin şimdiki baskılamada parmağı olduğunu ima eden Memiş, “eğer altın yine 1.880 dolar ya da aşağı çekilirse işte o vakit manipülasyon gerçekleştirdikleri meydana çıkacaktır,” diyor. Ayrıca altın ve gümüş gibi emtiaların gerçek bir para olduğunu, her vakitte değer artışını sürdüreceğini savunuyor. Hatta manipülasyondan sonra çok fazla yükseliş olacağını, insanların fiziki olarak değerli metal alamayacağını, çoğu insanın o kadar kazancı olmayacağını aktarıyor.

Öte yandan, kripto paraların yıldızının parlayacağını, ancak “parlatanların” önce kripto paraları ve pariteleri dipten toplayacağını söylüyor. Bu sene “savaş manipülasyonu gren dip seviyelerde olan pariteleri ve kripto paraları toplayanın kazanacağını” ifade ediyor. Yazıyı sonlandırırken, bunların yalnızca yorum olduğunu ve hiçbir kesinlik taşımadığını belirtmekte fayda var. Her yatırımcı yatırımını kendi araştırmaları doğrultusunda yapmalıdır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir