Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$63.537
% 3.13
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 63.537
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Overlai, Aptos Blockchain Üzerinde Beta Mobil Uygulamasını ve Adobe Eklentisini Başlattı

aptos blockchain, aptos

Dijital ve fikri mülkiyet haklarını korumaya adanmış bir platform olan Overlai, Aptos blockchain üzerinde beta mobil uygulaması ve Adobe eklentisini başlattığını duyurdu.

Gelişmiş Dijital Koruma Teknolojisi

Medya tarayan ve meta verilerini “görünmez bir filigran” ile işaretleyen sistem, bu görünmez filigranı kaydederek değiştirilemez bir mülkiyet kaydı sunar. Proje sözcüleri, medya kaç kez sıkıştırılsa, ekran görüntüsü alınsa veya dönüştürülse bile mülkiyetin değişmediğini ve medyanın çevrimiçi veya başka bir yerde paylaşıldığında bütünlüğünün korunduğunu belirtti.

Overlai’nin Kurucu Ortağı ve CEO’su Luke Neumann, platformun dijital çağda telif hakkı ve diğer fikri mülkiyet koruması için tek durak noktası olma hedefini vurguladı:

“Bu platform, köken, telif ödemeleri ve bileşen takibi için yeni bir standart oluşturmalı. Aptos ile olan ilişkimiz çok önemli ve bu alandaki bilgilerini, blockchain teknolojisini çevrimiçi içeriğin geleceğinin önemli bir parçası olarak kullanmak için uyguladılar.”

Yapay Zeka Taramasına Karşı Koruma

Overlai, sanatçıları ve yaratıcıları yapay zeka taramasından korumayı amaçlıyor. Bu, yapay zeka programlarının eğitilmek üzere interneti taradığı bir tekniktir. Neumann, şunları söyledi:

“Overlai’nin uçtan uca merkeziyetsiz altyapısı, yaratıcıların AI eğitimine katılmalarına veya katılmamalarına olanak tanıyacak ve etik olarak elde edilen modellerin bir sonraki aşamasını kolaylaştıracak.”

Yapay zeka operatörleri, genellikle medya veya fikri mülkiyet sahiplerinin onayını almadan, AI eğitim amaçları için fikri mülkiyetlerini kullanır ve bu yöntemler istem dışıdır.

Bu İlginizi Çekebilir: Arbitrum DAO, 225 Milyon ARB Tahsisini Onayladı

Overlai’nin çözümleri, korunan medyanın eğitim veya içerik oluşturma amaçlarıyla yapay zeka tarayıcı botlar tarafından kullanılmasını önlemek için “eğitim yapma” C2PA manifestosunu her zaman açık tutar.

İçerik Oluşturucuları Güçlendirme

Aptos Labs’ın Baş Teknik Sorumlusu Avery Ching, Neumann’ın görüşlerini yineleyerek içerik oluşturucuların materyallerini korumanın önemini vurguladı:

“Yaratıcıların varlıkları üzerindeki mülkiyeti koruyabilmesi ve yapay zekadan güçlenmiş hissetmesi çok önemli,” dedi Ching.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Overlai, Aptos Blockchain Üzerinde Beta Mobil Uygulamasını ve Adobe Eklentisini Başlattı” te bir düşünce

  1. Pingback: Aptos Labs ve NBCUniversal Web3 Hayran Deneyimleri ve Oyun İçin Ortaklık Kuruyor - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir