Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.665
% 0.20
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.665
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Osmosis (OSMO) Token Nedir?

Osmosis Osmo Token

Kripto para birimleri, son yılların en popüler teknolojik yeniliklerinden biri olarak kabul ediliyor ve birçok insan için ilginç bir yatırım alanı olarak öne çıkıyor. Bugünkü makalemizde, Osmosis isimli projenin temellerine ışık tutarak, gelecekteki blokzincir dünyasında ne gibi etkiler yaratabileceğine dair perspektif sunacağız. İsterseniz lafı daha fazla uzatmayalım ve incelemeye geçelim.

osmo coin hangi borsada osmo coin yorum

OSMO Token Nedir?

Osmosis, merkezi olmayan ve zincirler arası varlıkların takasının gerçekleştirildiği, adil bir şekilde başlatılan özelleştirilebilir bir otomatik piyasa yapıcısıdır. Bu platform, Balancer’a benzer bir şekilde, kendi kendini dengeleyen ve farklı blok zincirleri arasında var olan token indekslerinin oluşturulmasına ve yönetimine olanak tanır.

Osmosis, Cosmos Ekosisteminde merkeziyetsiz borsa odaklı bir uygulama zinciridir. Cosmos SDK kullanılarak inşa edilen Osmosis, zincirler arası işlemleri etkinleştirmek için IBC sistemini kullanır. Bunun yanı sıra Cosmos ağı, birden fazla blok zinciri arasında etkileşim sağladığından dolayı ağın kullanımı arttıkça, Osmo Token’ın da değeri artabilir.

Osmosis’in Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Osmosis, merkezi olmayan bir borsadır ve kullanıcılar arasında doğrudan token alışverişi yapabilirler. Bu, geleneksel merkezi borsaların aksine, kullanıcıların özgürlüğünü ve anonimliğini korur. Bunun yanı sıra Osmosis, kendi kendini yöneten likidite havuzlarına sahiptir.

▪  Likidite Havuzu: Bir likidite havuzunun parametrelerini değiştirme yeteneği ne kadar önemli olursa olsun, paydaşlar arasında bir kararı koordine etmek için bir yöntem olmadan bu özellik çok az anlam ifade edecektir. Osmosis’in havuz yönetişimi özelliği, risk toleransı ve stratejileri olan çeşitli likidite havuzlarının yalnızca var olmasına değil, aynı zamanda gelişmesine de olanak tanır.

▪  Yüksek Hız: Osmosis, Tendermint konsensüs mekanizmasını kullanarak, Cosmos ağı üzerindeki işlemlerin hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. Bu sayede, kullanıcılar, işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirler.

▪  Teknik bilgiler: Osmosis’in
sağladığı araçlar, piyasa katılımcılarının fırsatları kendi kendilerine tanımlamalarına ve çeşitli parametreleri ayarlayarak tepki vermelerine olanak tanır. Ücret ve likidite arasında optimal bir dengeye, merkezi olarak planlanan “en kabul edilebilir uzlaşma” değerini belirlemek yerine, otonom deneyler ve iterasyonlar(yineleme) yoluyla ulaşılabilir. Bu, AMM’ler ve bağ eğrileri için adreslenebilir piyasayı basit token takaslarının ötesine genişletir, çünkü likidite havuzlarının özelleştirilebilirliği üzerindeki bir sınırlama, AMM’lerin daha deneysel kullanım durumları için engelleyici bir faktör olabilir.

osmo coin hangi borsada osmosis osmo coin

Osmosis’in Oluştuğu Ana Bileşenler Nelerdir?

▪  Blok Zincirleri Arası İletişim (IBC):Cosmos SDK” kullanılarak oluşturulan her bir egemen blok zincirinin (bölge) “Cosmos Hub” aracılığıyla birbirine bağlanmasını sağlar.

▪  Özelleştirilebilir ve Kendi Kendini Yöneten Likidite Havuzları: Osmosis, kullanıcıların havuzdaki tokenleri ve ilgili token ağırlıklarını seçmelerine olanak tanır.

▪  LP Token’larını Bağlama: Kullanıcılar likidite yatırdıktan sonra LP tokenlarını bağlamayı seçebilirler. Bağlanmış LP tokenleri likidite madenciliği ödülleri için uygundur, miktar seçtikleri sürenin uzunluğuna bağlı olarak değişir.

Para Yatırma Limitleri Olacak mı?

Güvenlik için, mevduatlar başlangıçta aşağıdaki şekilde sınırlandırılacaktır:

– 100.000 $ATOM 

– 2.5 milyon $OSMO 

– 500.000 $USDC

Bu sınırlar, Mars Hub yönetimi tarafından yükseltilebilir.

Osmo coin yorum Osmo coini nereden satın alabilirim

Osmosis Projesinin Takımı

Kurucu Ortak ve Proje Lideri               Kurucu Ortak ve Baş Geliştirici
Sunny Aggarwal                                                 Izaak Meckle

Osmosis Kurucusu kimdir                    Osmosis projesinin kurucusu kimdir? Osmosis projesinin ortağı kimdir? Osmo'yu kim kurmuştur?

Bu isimlerin yanı sıra;

‣  Chris Goes
: Osmosis’un baş geliştiricisi Sunny Aggarwal ile birlikte Cosmos ekosistemi üzerinde çalışan bir geliştirici ve danışmandır.
‣  Zaki Manian: Zaki Manian, Osmosis projesinde bir danışman olarak yer almaktadır. Ayrıca, blokzincir teknolojisi konusunda olan uzmanlığıyla da tanınmaktadır.

Osmo Token Hakkındaki Tokenomics Bilgileri

 

Kategori   Yüzde Token Miktarı   Açıklama
Stake (Kilit) Ödülleri 25% 132,736,296 OSMO
Geliştiricilere Ayrılan Tahsis 25% 132,736,296 OSMO
Likidite Madenciliği Teşvikleri 45% 238,925,334 OSMO
Topluluk Havusu 5% 26,547,259 OSMO

Osmo Token Hakkında Piyasa Bilgileri

Osmo Token’i Nasıl Alabilirim?

Osmo Token’ı ömür boyu %20 komisyon indirimli satın almak istiyorsanız, Binance ve aşağıda listeli olan diğer borsalardan satın alabilirsiniz.

➔  Gateio
➔  KuCoin

Telegram kanalımıza katılarak, her gün güncellenen haberlerle birlikte projeler hakkında daha detaylı bilgiler edinebilir, son dakika haberlerine hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra, herkese açık bir şekilde sohbet edebileceğiniz Telegram kanalımız da mevcuttur.

YouTube kanalımızda, blokzincir teknolojileri hakkında eğitim videoları ve kripto para birimi dünyasındaki en son gelişmeler hakkında video içeriklerimiz mevcuttur. Ayrıca Twitter hesabımızda da projeler hakkında en son bilgileri ve güncellemeleri paylaşıyoruz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir