Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.867
% 1.67
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.867
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

OptiFi, Yanlışlıkla 661 Bin Dolarlık Fon Kilitledi

Solana’da DeFi ticaret protokolü olan OptiFi, yanlışlıkla ana ağını kapatarak 661 bin dolarlık kullanıcı fonunu erişilemez hale getirdi.

OptiFi ekibinin olay raporuna göre, protokolün ana ağını güncellemeye çalışırken hata meydana geldi. Ekip, sürecin muhtemelen Solana’daki ağ tıkanıklığı nedeniyle beklenenden uzun sürdüğünü söyledi. Güncelleme iptal edilmiş olsa da kullanıcı fonları kilitli kaldı.

OptiFi, Yanlışlıkla Ana Ağını Kapattı ve Fonlar Kilitlendi

OptiFi, yükseltme yapmaya çalışırken yanlışlıkla ana ağını kapattı ve protokolün fonları kilitlendi. Solana doğrulayıcıları protokolü kurtarılabilir hale getirecek bir yamayı kabul edene kadar kapalı kalacağı belirtiliyor.

Protokolün geliştiricileri, programı kapatarak bu aracı hesabın oluşturulmasını tersine çevirmek için “solana programı kapat” adlı bir komut kullandılar. Ekip tarafından bilinmeyen bu komut protokolü kapattı ve tokenları kalıcı olarak dondurdu. Böylelikle, platformda 661 bin dolar değerindeki kullanıcı fonları da kilitlenmiş oldu.

OptiFi, olaydan ders çıkardığını, aynı olayın tekrar yaşanmaması için adımlar atacağını ve etkilenen tüm kullanıcıları tazmin etmeyi planladığını söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir