Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$70.120
% 3.77
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 70.120
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

Onchain Analizi: Boğa Sonuna mı Geldik Diyor!

Onchain Analizi: NVT

Onchain Analizi Boğa Sonuna mı Geldik Diyor? Kripto para dünyasında, Bitcoin’in son fiyat artışı şaşırtıcı olmaktan uzaktır. Ancak, bu coşkunun ortasında, piyasa duyarlılığında potansiyel bir değişikliğe işaret eden belirgin göstergeler bulunmaktadır – deneyimli yatırımcıların dikkatle izlediği bir durum.

Son zamanlarda dikkat çeken bu gösterge, Net Gerçekleşmemiş Kar ve Zarar (NUPL) olarak adlandırılıyor. Son yükseliş eğilimi ve Bitcoin’in hızlı yükselişi, aşırı ısınma eğiliminde olan bir piyasa resmi çiziyor gibi görünüyor. NUPL, 0.6 seviyesine yaklaştıkça, tarih boyunca önemli fiyat düzeltmelerinin habercisi olmuştur. Eşlik eden ekran görüntüsü, NUPL’nin 0.6 seviyesinin üzerinde uzun süre kalmadan önce genellikle bir sonraki döneme doğru bir düşüş yaşandığını canlı bir şekilde gösteriyor.

Şu anda neredeyse üç haftadır “aşırı alım” bölgesinde bulunuyoruz. Geçmiş döngüler, bu aşamanın genellikle 3 ila 6 hafta arasında sürdüğünü ve önemli bir fiyat düzeltmesinin ardından gerçekleştiğini göstermiştir. Halving öncesinde olduğumuz göz önüne alındığında, yaklaşan düzeltmenin çok da uzakta olmadığı – muhtemelen Mart ayının sonuna kadar – olabileceği ihtimali vardır.

Onchain Analizi Boğa
Kaynak: CryptoQuant

Bitcoin’in fiyatında önemli bir düzeltme, NUPL’de soğumaya yol açacaktır. 0.3 eşiğinin altına düştüğünde, yatırımcılar için piyasaya yeniden girme ve tekrar Bitcoin biriktirme stratejik bir fırsat sunabilir.

Dikkatinizi çekebilir: Burnt XİON Nedir?

Özetle, boğa piyasasının hala biraz gücü olsa da, bu potansiyel tükenme belirtileri arasında kar etmeyi düşünmek ve dikkatli olmak uygun olacaktır. Her zamanki gibi, kripto para yatırımlarının dalgalı sularda seyretmesinde bilgili ve dikkatli olmak son derece önemlidir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir