Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.767
% 1.49
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.767
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Onchain Analizi Bitcoin Düzeltmesi İçin Ne Diyor?

Onchain Analizi Bitcoin Düzeltmesi

Onchain Analizi Bitcoin Düzeltmesi İçin Ne Diyor? Son günlerde Bitcoin’in neredeyse %10’luk bir düşüşü, pek çok kişiyi düşündürdü: Bu düzeltmenin sonu mu, yoksa gelecekte daha fazla düşüş mü var? Daha net bir perspektif elde etmek için kısa vadeli yatırımcıların duygularına dalmaya ne dersiniz? Çünkü bu yatırımcıların eylemleri genellikle piyasada büyük bir etkiye sahiptir ve duygularla yoğun bir şekilde etkilenir, bu da genel piyasa duygusu hakkında değerli bir içgörü sağlar. Burada, üç ana ölçütü kullanarak değerlendirme yapacağız:

  1. Kısa Vadeli Tutucu SOPR (Harcama Çıktı Kar Oranı) – Bu ölçüt, BTC’nin kar mı zarar mı edilerek işlem gördüğünü belirtir. 1’in altındaki değerler, BTC’nin zararla taşındığını, 1’in üstündeki değerlerin ise kar alındığını ima eder.

BTC Kısa Vadeli Tutucu Borsalara Net Kar Zarar – Kısa vadeli yatırımcılar tarafından borsalara aktarılan BTC’yi inceleyerek, kar veya zararla satılıp satılmadığını gözlemleyin. Sürekli Takaslar’da Net Alıcı – Gerçekleştirilen emirleri, alım ve satım emirlerinin farkını kullanarak analiz edin.

 2. STH SOPR: Analizler, son iki günde kısa vadeli yatırımcıların çoğunlukla Bitcoin’lerini zararla sattığını gösteriyor. Ancak, satış baskısının azaldığını işaret eden 1 seviyesinin üzerine geri dönüşler görüyoruz.

3. BTC Kısa Vadeli Tutucu Borsalara Net Kar Zarar: SOPR gibi, kısa vadeli yatırımcılar tarafından borsalara aktarılan gerçekleşen BTC transferleri, zararların gerçekleştirilmesinin durduğunu gösteriyor.

Net Alıcı: Özellikle, bu yılın en yükseği olan -$899 milyon net hacim gözlemlendi. Bu artış, ABD Hükümeti’nin iddia edilen 30k BTC satışıyla örtüşüyordu (daha sonra sadece 2k BTC sattıkları ortaya çıktı). Şu anda, hacimler nötr bir durumu koruyor. Bu gözlemlerden hangi sonuçlar çıkarılabilir? Başlıca olarak, zayıf ellerin büyük ölçüde çekilmesiyle satış baskısının zayıfladığını ve piyasanın bir bekleme halinde olduğunu belirtiyor.

Bu, düzeltmenin sonunu mu işaret ediyor? Muhtemelen, ancak beklenmeyen olayların, siyah kuğu olaylarının veya ABD hükümetinin veya Mt. Gox’un Bitcoin satışı gibi olumsuz haberlerin anında bir BTC fiyatı düşüşüne neden olabileceği öngörülemezliğini kabul etmek önemlidir. Bu tür olaylar üzerinde kontrolümüz yokken, böyle bir bozucu olay olmazsa, düzeltmenin sonunun yakın olduğu bir olasılık bulunmaktadır. Sonuç olarak, Onchain Analizi Bitcoin Düzeltmesi için pozitif yönümlü göstergelerde bulunuyor söylenebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir