Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.644
% 1.06
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.644
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

On-Chain Verileri Bitcoinde Boğaya İşaret Ediyor!

On-chain verilerinde önemli değişiklikler gözlenmektedir. Özellikle, Bitcoin tarafında yapılan bu tip analizler geçmişedönük bir şekilde bakıldığında bizi boğanın başlangıcına götürüyor. Bu yazıda iki temel on-chain verisi baz alınarak analiz yapılacaktır. Ardından geçmiş noktalara bakılarak fikir edineceğiz. Ama burada dünyaca ünlü yatırımcı Warren Buffet’ın sağ kolu ve arkadaşı Charlie Munger‘ın da dediği gibi:

“Tarih tekerrür eder, ama aynı şekilde değil”

O yüzden yaptığımız analizleri geçmiş verilere dayanarak sonlandırırken bunu hep göz önünde bulundurmakta fayda vardır. Bitcoin’de baz alacağımız iki ana on-chain verisi: 1) 1 günden 6 aya kadar olan kısa vadeli arz gruplarının MVRV ve Ortalama Gerçekleşmiş Fiyatı; 2) 6 aydan 2 yıla kadar olan orta vadeli arz gruplarının MVRV ve Ortalama Gerçekleşmiş Fiyatı;

Dikkatinizi çekebilir: Curve Finance 50 milyon dolarlık satış kime yapıldı?

Elimizdeki verinin birisi kısa vadeli, diğeri uzun vadeliyi işaret ediyor. Tarihsel döngülere baktığımızda, Bitcoin ve kripto para piyasasında görülen büyük yükselişlerin öncesinde her zaman kısa vadeli fiyat uzun vadeliyi yukarı doğru kesmiştir. Grafiklere baktığımızda bu crss’ların sonucunda bir boğa piyasası başlamıştır.

Kaynak: CryptoQuant

Yukarıdaki grafikten de anlaşıldığı üzere, bu kesişme durumu bir kez daha yaşanabilir. Ama bizim için bir net veri olamaz. Devamında kısa ve uzun vadeli fiyat her zaman destek ve direnç olarak çalışmıştır. Bitcoin fiyatı kısa vadeli MVRV ve gerçekleştirilmiş fiyatın üzerine çıktığında bu bir desteğe dönüşmüştür. Tam tersine altında kaldığı zaman direnç.

Orta/uzun vadeli MVRV oranı, şuan Bitcoin için güçlü bir direnç olarak kalmaktadır. Fiyatın kendisini bu direncin üzerine attığı takdirde yükselişler gelebilir. Bunu destekleyen bir diğer faktör ise kısa vadeli ve uzun vadeli metriklerde yaşanabilecek olası golden cross’dur.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir