Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.442
% 4.17
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.442
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

“Oldukça Hızlı Düşebiliriz” 5 Analist, Altın Beklentilerini Paylaştı!

Altın Cuma günü, Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmelerinde ilerleme umutlarının yanı sıra ABD’nin faiz artırımının etkileriyle güvenli liman metaline yönelik talebin azalmasının ardından, yaklaşık dört ayın en büyük haftalık düşüşünü gerçekleştirdi. Spot altın, günlük bazda %1,11 düşüşle haftayı 1.920,85 dolarda kapatırken, ABD altın vadeli işlemleri %0,72 düşüşle 1.929,30 dolara geriledi.

Edward Meir’e göre altın oldukça hızlı bir şekilde düşebilir

Dolar rakipleri karşısında sıçrayarak, külçeyi off-shore alıcılar için daha pahalı hale getirdi. Capital.com baş piyasa stratejisti David Jones, “İşgal kaynaklı ivme ve spekülatif öfkenin altın için son 10 gün içinde büyük ölçüde soğuduğunu gördük” yorumunu yapıyor.

Barış görüşmelerine ilişkin iyimserliğin daha geniş finansal piyasalardaki hissiyatı artırarak güvenli liman varlıklara olan talebi düşürmesiyle külçe bu hafta %2,8 düştü. ED&F Man Capital Markets analisti Edward Meir, şu tahminde bulunuyor:

Bir ateşkes veya bir tür anlaşma olursa, altın fiyatları oldukça hızlı bir şekilde düşebilir.

Suki Cooper: Külçeye uzun vadeli ilgi yeniden alevlendi

Coinmühendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, geçen haftanın ortasında, Federal Rezerv gecelik faiz oranını çeyrek puan artırdı ve önümüzdeki yıl borçlanma maliyetlerini kısıtlayıcı seviyelere itmek için agresif bir plan öngördü. Daha yüksek faiz oranları, faiz ödemeyen altını elde tutmanın fırsat maliyetini artırma eğilimindedir.

Ancak Standard Chartered analisti Suki Cooper bir notta, şahin ABD merkez bankasının altına yönelik olumlu hissiyatı rayından çıkarmadığını ve mevcut jeopolitik riskin enflasyon endişelerini artırdığını ve külçeye uzun vadeli ilgiyi yeniden alevlendirdiğini belirtiyor. Suki Cooper, görüşlerini şu şekilde açıklıyor:

Fiziksel piyasa baskı altına girerken, yatırımcı ilgisindeki büyüme, şu an için bu zayıflığı fazlasıyla telafi etti. Bu da dalgalı fiyat hareketinin kalıcı olduğunu gösteriyor.

Craig Erlam’a göre, düşüşlerin satın alındığını görebiliriz

Cuma günü, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle tetiklenen güvenli liman talebinin bir kısmının soğumasıyla birlikte, altın fiyatları yaklaşık dört ayın en büyük haftalık düşüşünü kaydetti. OANDA’nın kıdemli piyasa analisti Craig Erlam, piyasadaki hareketleri şu şekilde yorumluyor:

Altın ve dolar çok dalgalı. Manşetlere dayalı piyasalar, bu nedenle gün boyunca her iki yönde de çok daha fazla hareket görebilir. Rusya-Ukrayna müzakerelerinde belirgin ilerleme oldu. Altının haftalık düşüşünün arkasında büyük ölçüde bu gelişme yatıyor.

“Altın iyi desteklenmeye devam edecek” diyen Craig Erlam’a göre, güvenli limanlara ve enflasyondan korunmaya yönelik talep güçlü kalmaya devam ettikçe, giderek artan bir şekilde düşüşlerin satın alındığını görebiliriz.

“Artan jeopolitik riskler ve yüksek enflasyon altın fiyatlarını destekleyecek”

Altın, güvenli liman talebinden yararlanıyor, ancak gerginliğin azalması fiyatları 1.900 dolara geri getirdi. ANZ Bank’taki ekonomistler, sarı metalin jeopolitik riskler ve yükselen enflasyon nedeniyle desteğini sürdürmesini bekliyor. Rus yaptırımlarının stagflasyon riskini artırdığını belirten ekonomistler, gelişmelerin altın fiyatları üzerindeki etkisini şu şekilde ele alıyor:

Ukrayna-Rusya savaşı kötüleştikçe ve belirsizlikler devam ederken yatırımcılar altına yöneliyor. Rusya’nın önemli bir emtia üreticisi olması nedeniyle yaptırımlar stagflasyon riskini yoğunlaştırıyor. Artan jeopolitik risklerin ve yüksek enflasyonun altın fiyatlarını destekleyeceğine inanıyoruz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir