Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.954
% 4.25
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.954
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Nike hisseleri 2-3 yıla ikiye katlanabilir

Stifel analistleri Nike (NYSE:NKE) hisselerinde cazip bir giriş noktası görüyor ve hissenin 2-3 yıl içinde ikiye katlanabileceğine inanıyor.

Nike hisselerinin Eylül ayındaki %14’lük değer kaybı da dahil olmak üzere 2022’de ciddi bir düşüş yaşayarak işlem görmesiyle analistler, yatırımcıların esas endişelerinin, aşırı stok seviyeleri ve güçlü doların neden olduğu döviz etkileri olmaya devam ettiğini belirtti. Bununla birlikte bu tür bir piyasa ortamı, aynı zamanda “uzun vadeli yatırımcılar için kaliteli bir büyüme şirketinde hisse biriktirmek için taktiksel bir fırsat” sunuyor.

Müşterilere gönderilen bir notta, “Talep, marka güvenilirliğini doğrulayacak şekilde güçlü kalmaya devam ediyor ve stok temizleme ve navlun maliyetlerinden kaynaklı baskılar azaldıkça marj üzerindeki rüzgarlar 2023 mali yılı sonrasında tersine dönecektir.” denildi.

Analistler, yatırımcılara Nike değerlemelerinin son iki buçuk yılın en düşük seviyesinde olduğunu hatırlatıyor. Bu nedenle Nike hisselerinin “makul büyüme varsayımlarına ve 5 yıllık medyan değerleme katsayısına dayanarak iki yıl içinde ikiye katlanma” kapasitesi olduğunu görüyor.

Bu arada analistler, “satın al” dereceli Nike hisseleri için hisse başına 110 dolar fiyat hedefini yineledi.

Nike hisse fiyatı dün 90,17 dolardan kapandı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir