Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.347
% 4.78
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.347
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Argo Blockchain hisseleri sermaye artırımı ve madencilik ekipmanını satma planları yüzünden düştü

Argo Blockchain (LON:ARB) hisseleri, İngiltere merkezli kripto para madencisinin bilançosunu desteklemek adına sermaye artırımı yapacağını ve madencilik ekipmanlarının bir kısmını satacağını açıklamasının ardından Cuma günü düşüşe geçti.

Argo hem elektrik fiyatlarındaki sert artış hem de kripto fiyatlarındaki düşüş nedeniyle bu yıl gelirindeki düşüşü karşılamak zorunda kaldıktan sonra önümüzdeki 12 ay için yeterli işletme sermayesine sahip olmasını sağlamak için tedbir gerektiğini söyledi.

Londra’daki Argo hisseleri 28,02 peni ile yaklaşık iki yılın en düşük seviyesine geriledikten sonra biraz toparlanarak 30 peni seviyesinden işlem görmeye başladı ancak yine de gün içinde %14,7 düşüş gösterdi.

Argo, 87 milyon hisseyi 27,6 peni fiyatla henüz adı açıklanmayan bir yatırımcıya satacağını ve gelecek yıl için 24 milyon sterlin toplayacağını söyledi. Anlaşmanın önümüzdeki ay içinde tamamlanması ve yatırımcının isminin açıklanması bekleniyor.

Şirket ayrıca madencilik bilgisayarlarının yaklaşık %12’sini üçüncü şahıslara satarak 6 milyon sterlin daha toplayacağını açıkladı. Bununla birlikte bilgisayarları Teksas’taki tesisinde tutmaya devam edecek. Bu da toplam madencilik kapasitesini yaklaşık 2,9 EH/s’ye düşürecek.

CEO Peter Wall, “Bu adımları atmanın, şirketi mevcut piyasa koşullarında daha iyi bir konuma getireceğine ve hissedar değerini koruyacağına inanıyoruz.” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir