Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.986
% 3.12
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.986
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

NFT Coin Nedir? Nereden Nasıl Alınır?

NFT Coin, değiştirilemez ve benzersiz token’lar olma özelliği ile blokchain’de depolanan bir veri birimi olarak tanımlanmaktadır.

NFT Coin Nedir?

NFT Coin diğer adıyla Non-Fungible Token, içerisinde resim, ses dosyası, video veya fiziksel bir varlığın dijital karşılığının kanıtını bulunduran benzersiz dijital varlık olarak tanımlanmaktadır. 2017 yılında Ethereum’da temelleri atılan NFT’ler 2021’de kripto para dünyasının en popüler konularından biri haline gelmiştir. Son dönemlerde NFT’ler yaygın olarak dijital sanat eserleri için kullanılırken, interaktif oyun öğeleri ve spor koleksiyon kartları gibi farklı kullanım alanı da bulunmaktadır.

NFT’ler, diğer coin’lerden farklı çalışmaktadır. En belirgin farklarından biri değiştirilemez olmasıdır. NFT Coin, bölünemeyen ve aynısından bir daha üretilmesi mümkün olmayan token anlamına gelmektedir. Diğer coinler değerleri bazında değiştirilebilirken, NFT coin, sanat eseri gibi benzersiz bir dijital ögeyi temsil ettiği için değiştirilmesi mümkün değildir.

NFT’ler benzersiz dijital varlıklardır. Örnek olarak, bir Bitcoin parçalara bölünerek alınıp satılabilir ve kendi biriminde takas işlemi gerçekleştirilebilir. Ancak benzersiz ve özel bir dijital varlık olan NFT’nin bir benzeri yoktur ve başka bir coin ile takas edilemez. Değeri yalnızca üreticisi veya yatırımcısı tarafından belirlenebilir.

Son zamanlarda birçok insan tarafından kullanılan NFT coin’ler, blokzinciri’nde dijital paralar arasında yer almaktadır. NFT tercihe göre pek çok çalışma çeşidinde benzer dijital dosyaları temsil edebileceği için birçok kişi severek kullanmaktadır. NFT türleri çok çeşitlidir, ancak bir dijital sanat parçası veya bir müzik dosyası biçimini alabilirler. Dijital olarak depolanabilen ve değer taşıyan benzersiz herhangi bir şey NFT olabilmektedir.

NFT Coin Nereden, Nasıl Alınır?

NFT coin’ler çoğu zaman farklı eser ya da orijinal sanat eserleri alımında kullanılmaktadır. NFT’lerin sergilendiği ve satın alındığı birçok platform bulunmaktadır. Bu platformlarda beğenilen NFT’lere üreticisinin belirlediği şekilde, açık artırma veya direkt satın alma seçenekleri ile sahip olunabilmektedir.

NFT’ler, Ethereum blok zincirinin bir parçasıdır, bu nedenle içlerinde saklanan ekstra bilgiler içeren ayrı token’lerdir. Bu ekstra bilgi, JPG’ler MP3’ler, videolar, GIF’ler ve daha fazlası biçiminde sanat, müzik, video (vb.) biçimlerini almalarına izin veren önemli kısımdır. Değer taşıdıkları için, tıpkı diğer sanat türleri gibi alınıp satılabilirler. Tıpkı fiziksel sanatta olduğu gibi, değer büyük ölçüde piyasa ve talep tarafından belirlenir.

Kullanıcıların NFT eserlerini alım satım yapabileceği birçok platform bulunmaktadır. Bu platformlar üzerinden yatırım yapabilir, NFT satışı yaparak kazanç elde edebilir, alınan bir NFT eseri daha yüksek bir fiyata tekrar satılabilmektedir. NFT coin satın almak için örnek platformlara örnek olarak OpenSea, Rarible, SuperRare, Foundation vb. verilebilir. Kullanılan platformlarda farklılıklar bulunsa da genel olarak hizmetleri aynı olmaktadır.

Türkiye’de ve dünyada kullanılan platformlar aracılığı ile hızlı transfer işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Öncelikle, satın alınmak istenen NFT Coin’e göre platform belirlenir ve platforma göre cüzdan seçimi yapılmalıdır. Cüzdan aracılığı ile bağlan seçeneği kullanılarak işlem başlatılır. Ardından cüzdan bilgileri ekranda belirdikten sonra bilgilendirme ve uyarılar okunur. Hesap ile platform doğru bir şekilde eşleştirilmelidir. Bu sayede kısa bir süre içinde NFT coin ile alım satım işlemleri gerçekleştirilmiş olur.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir