Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.483
% 3.45
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.483
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Nexo, SEC Anlaşmasını Onayladı

Nexo

Nexo Capital, SEC ve Kuzey Amerika Menkul Kıymetler Yöneticileri Birliği’ne (NASAA) 45 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Haber SEC ve NASAA tarafından 19 Ocak’ta yapılan iki ayrı açıklamayla duyuruldu. SEC’den yapılan açıklamaya göre, Nexo 22,5 milyon dolar ceza ödemeyi ve EIP’nin ABD’li yatırımcılara kayıtsız teklif ve satışını durdurmayı kabul etti.

Nexo, eyalet düzenleyici makamlarının benzer suçlamalarını çözmek için ek 22,5 milyon dolar para cezası ödeyecek. NASAA’nın 19 Ocak’ta yaptığı açıklamada, prensipte varılan uzlaşmanın Nexo’nun menkul kıymet teklifi ve satışı iddialarına ilişkin olarak geçtiğimiz yıl yürütülen soruşturmaların ardından geldi.

SEC, uzlaşma müzakerelerinde komisyonun, Nexo’nun eksikliklerini gidermek için derhal üstlendiği işbirliği düzeyini ve düzeltici eylemleri dikkate aldığını belirtti.

SEC Başkanı Gary Gensler şunları söyledi:

“Nexo’yu, perakende kripto borç verme ürününü halka sunmadan önce kaydettirmemekle ve yatırımcıları korumak için tasarlanan temel açıklama gerekliliklerini atlamakla suçladık.”

NASAA ayrıca soruşturmanın, Nexo’nun uzlaşmasında belirtilen şartları kabul eden en az 17 ayrı eyalet menkul kıymetler düzenleyicisi tarafından yürütüldüğünü açıkladı.

Nexo, ABD federal düzenleyicilerinin herhangi bir dolandırıcılık veya yanıltıcı iş uygulaması iddiasında bulunmadığını söyledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir