Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.696
% 0.44
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.696
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Nexo, Cayman Adaları Mali Düzenleyicisine Dava Açtı

Argo Blockchain

Geçtiğimiz hafta Bulgar yetkililer Nexo ofislerine baskın düzenleyip dört kişiyi kara para aklama suçlamasıyla suçlarken, kripto borç veren Cayman Adalarına dava açtı.

12 Ocak tarihli bir belgede Nexo, ada ülkesinde sanal varlık hizmet sağlayıcısı (VASP) olarak kaydını reddettiği için Cayman Adaları Para Otoritesi CIMA aleyhine dava açtı. Açılan davada şirket, Cayman Adaları sakinlerine kripto hizmetleri sunmak için “uygun” olduğunu, mahkemeden mali düzenleyicinin kararını bozmasını istedi.

Nexo, “Otorite, Ret Kararı için anlaşılır, tatmin edici ve yeterince ayrıntılı gerekçeler sunma yönündeki anayasal ve yasal görevini ihlal etmiştir” iddiasında bulundu.

Mahkemenin belgelerine göre Nexo, Ocak 2021’de CIMA’ya başvurarak düzenleyicinin talebi üzerine ilave bilgiler sağladı. Ancak, para otoritesi geçtiğimiz Ekim ayında, Nexo’nun açıklamadığı ” medyada belirtildiği gibi bazı yasal ve düzenleyici hususları” gerekçe göstererek başvuru hakkında açıklık istedi. Kurum başvuruyu Aralık ayında reddetti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version