Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.929
% 0.76
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.929
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Seul, Şehrin Metaverse Projesini Halka Açıyor

Seul

Seul Büyükşehir Belediyesi, şehirde yaşayanların çeşitli hizmetlere sanal ortamda erişebilmelerini sağlayan Metaverse Seul projesini başlattı.

Seul Belediye Başkanı Oh Se-hoon 16 Ocak’ta düzenlediği basın toplantısında, Metaverse Seul adlı projenin beta testlerinin ardından ilk aşamasının başlatıldığını duyurdu.

Belediye başkanına göre, sanal dünya başkent sakinleri için bir ” paylaşım yeri” olacak ve Seul’ün pek çok turistik yerini sanal olarak ziyaret etmelerine, resmi belgelere erişmelerine, bazı şikayetlerde bulunmalarına ve belediye vergilerinin ödenmesine ilişkin sorulara yanıt almalarına olanak tanıyacak.

Şehir yönetimini metaverse projesinin ilk aşaması için yaklaşık 2 milyar won harcadı. Oh’a göre Metaverse Seul ikinci aşamada, belediye ofislerine şahsen gidip gelmekte zorlanan yaşlılar için erişilebilir hale gelecek.

Güney Kore, 52 milyon nüfusu için dünyanın en yüksek internet bağlantı hızlarından birine sahip ve sektör büyüdükçe metaverse ve blockchain’in benimsenmesi konusundaki bazı girişimlere öncülük etti. FTX’in Kasım ayındaki çöküşünden önce Busan şehri FTX ile işbirliği içinde bir kripto borsası kurmayı planladığını duyurmuştu.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir