Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.152
% 1.14
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.152
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

New York Merkezli Bir Banka Kriptodan Ayrılıyor

New York

New York merkezli Metropolitan Commercial Bank’ın (MCB) holding şirketi olan Metropolitan Bank Holding Corp, kripto varlıklar sektöründen tamamen çıktığını duyurdu.

Şirket yaptığı açıklamada, kararının “kripto varlık endüstrisindeki son gelişmeleri yansıttığını” ve bankaların kripto varlıkla ilgili işlere katılımıyla ilgili düzenleyici ortamdaki değişiklikleri yansıttığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl kripto endüstrisi için yine oldukça çalkantılı bir yıl oldu. Uzun süren piyasa gerilemesinden ve merkezi olmayan finans (DeFi) alanındaki istismarlardan FTX skandalına kadar hiçbir alanda zarar görmeyen kalmadı.

New York merkezli MCB’ye göre, süreç aslında 2017’den beri devam ediyor ve çok az bir maddi etki yaratmasını bekliyor. Şu anda toplam gelirlerin yaklaşık %1,5’ini ve toplam mevduatların %6’sını oluşturan kripto varlıklarla ilgili dört aktif kurumsal müşterisi bulunuyor.

Düzenleyicilerin Gözü Kriptoda

Uzmanlar, önümüzdeki yıl Amerika Birleşik Devletleri’ndeki düzenleyicilerin bu alana yönelik incelemelerinin artacağını tahmin ediyor. Özellikle Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Finansal Muhasebe Standartları Kurulu ve İç Gelir Servisi kripto düzenlemelerini ve gözetimini artırmaya çalışıyor.

3 Ocak’ta Federal Reserve, Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) ve Office of the Comptroller of the Currency (OCC), 2022 yılındaki kaos nedeniyle kripto varlıklara ilişkin ortak bir bildiri yayınladı. Ayrıca, temel bankacılık uygulamalarına olan bağlılıklarını da vurguladılar.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version