Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.686
% 1.31
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.686
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

New York Başsavcılığı; Gemini, Genesis, DCG’ye Dava Açtı!

New York Başsavcılığı

New York Başsavcılığı; Gemini, Genesis, DCG olmak üzere üç kripto para şirketine birden yasal işlem başlattı.

Başsavcının hedefindeki şirketler arasında kripto para borsası Gemini, kripto para kredileri sağlayan firma Genesis ve kripto para yatırım şirketi Digital Currency Group (DCG) bulunmaktadır. Ayrıca, Genesis’in eski CEO’su Michael Moro ve DCG CEO’su Barry Silbert’e karşı da iddialar mevcuttur.

İddiaya göre, Gemini Earn programı çerçevesinde Genesis’e borç vermiş ve bu fonlar daha sonra çeşitli kuruluşlar arasında Three Arrows Capital ve Alameda gibi farklı şirketlere aktarılmıştır. Kripto para sektöründeki bazı şirketlerin iflas etmesi sonucu Genesis, borçlarını ödeyemez hale gelmiş ve toplamda 1 milyar dolarlık bir açık oluşmuştur. Genesis’in bağlı olduğu DCG, bu açığı kapatacağına dair taahhütte bulunmuş, ancak gerçekleştirmemiştir.

İlginizi Çekebilir: Novogratz, ‘Bitcoin ETF’si Bu Yıl Onaylanacak!’

New York Başsavcılığı’nın temel iddiası, Gemini’nin Genesis Global Capital’in kredi işlemlerinin yetersiz teminat altında olduğunu bilmesine rağmen bu önemli bilgiyi yatırımcılara açıklamamasıdır. Ayrıca, dava, bir noktada Genesis Global Capital’in ticaretinde Sam Bankman-Fried’in yönettiği ticaret şirketi Alameda’nın büyük bir rol oynadığına dair iddiaları da içermektedir.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir