Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.533
% 0.40
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.533
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

NETFLİX; BİTFİNEX HACKLENMESİYLE ALAKALI BELGESEL ÇEKİYOR

NETFLİXYayımlanacak belgesel, New Yorklu bir çiftin suçla bağlantılı 120 bin BTC’yi nasıl aklamaya çalıştıkları ile ilgili olacak.

Yayın ve prodüksiyon devi Netflix, 2016 yılının en büyük finans suçlarından biri olan Bitfinex hack’i ile ilgili 72 milyon dolar değerindeki 119.756 Bitcoin’in (BTC) çalınmasını anlatan bir belgesel yayımlayacak.

HACKERNetflix’in yayımlayacağı belgesel, New York’lu bir çiftin çalınan yaklaşık 120 bin BTC’nin aklanması ve suçla olan bağlantılarını konu alacak. Netflix’in duyurusuna göre belgesel, Amerikalı film yapımcısı Chris Smith tarafından yönetilirken ortak yapımcı da Nick Bilton olacak. Duyuruya göre:

“Netflix, New Yorklu bir çiftin tarihin en büyük finans suç davasında milyarlarca dolarlık çalıntı kripto paraların aklanmasıyla ilgili bir belgesel dizisi yayımlayacak.”

Hikayenin konusu, iki ana karaktere dayanıyor: 120 bin BTC’nin çalınması ve çalınan paraların aklanmasıyla bağlantılı New York’lu çift Ilya Lichtenstein ve Heather Morgan.

BİTFİNEX SOYGUN

TradingView verilerinin de gösterdiği üzere, Bitfinex hackin’den bu yana BTC fiyatları son beş yılda yüzde 7415’ten fazla yükseldi.

Netflix’in belgesel ile ilgili, “Çalınan Bitcoin’in değeri, saldırı sırasında 71 milyon dolarken, şuan yaklaşık 5 milyar dolar civarında. Çift, sahte kimlikler ve çevrimiçi hesaplar oluşturarak NFT’ler, fiziksel altın ve daha fazlasını satın alıp parayı aklamaya çalışırken, araştırmacılar çalınan paranın blockchaindeki hareketini izlemek için birbiri ile yarışıyorlar,“ diye not düştü. Daha önce çalınan fonların hareketini takip etmişti ve tespit ettiği en son hareket 1 Şubat 2022 tarihindeydi.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir