Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.984
% 1.11
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.984
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Neo (NEO) Nedir?

Neo 2014 yılında ortaya çıkan fakat daha sonra OnChain adlı firmanın da desteğiyle adı Neo olarak değiştirilen bir kripto para birimidir. Neo isminden önce Antshares olarak anılan Neo, Çin’in Ethereum’u olarakta bilinmektedir.

Neo neredeyse anında işlemler sunarken herkesin blokzinciri hizmetleri ve ürünleri oluşturmasını sağlayan açık kaynaklı merkeziyetsiz blokzinciri tabanlı bir platformdur.

Neo, genellikle Ethereum ile karşılaştırılır. Çünkü iki ağ, diğerlerinin yanı sıra merkeziyetsiz borsaları ve fiyat piyasalarını içeren merkeziyetsiz uygulamalar oluşturma kapasitesi gibi çok sayıda benzerliği paylaşır.

Geliştirme araçlarının yanı sıra Neo, dApps’in harici verilerle çalıştırılabilmesi için kullanıcılar için ek özellikler sunar. Neo, merkeziyetsiz dosya depolama ve bir oracle sistemine sahiptir. Aynı zamanda kullanıcıların gerçek hayattaki kimliğe dayalı olarak kendi tokenize kimliklerini oluşturmalarına olanak tanıyan ve böylece AML ve KYC ile uyumluluk sunan bir dijital kimlik sistemi barındırır.

 

Neo (NEO) Nasıl Çalışır?

Neo, kademeli bir altyapıya sahiptir ve bu sistem akıllı sözleşmeler, dijital varlıklar ve kimliklerden oluşmaktadır. Platformda oluşan varlıklar, dijital kimliklerle doğrulanmaktadır. Bu aşama varlıkların yasal anlamda güvenliği içindir. Söz konusu varlıklar akıllı sözleşmeler ile desteklenerek herhangi bir aracıya ihtiyaç duymadan Neo ağı üzerinden transfer edilir.

Neo’nun platformu, geliştiricilerin yazılımlarını akıllı sözleşmeler (NeoContracts olarak bilinir) yürütmek ve gerçek dünya ürünlerini ve hizmetlerini kopyalamak için yeni programlar (dapps) tasarlamak için kullanmalarına olanak tanır.

Neo’yu Benzersiz Yapan Nedir?

Neo blockchain ağının gelecekte olabilecek değişikliklerden etkilenmeyeceğini garantileyen ve talepteki ani artışlarla baş etmesini sağlayan en özgün noktası, sürekli olarak gelişiminin devam etmesi.

ağ güvenliğini artıran ve saniye başına daha çok işlemin gerçekleşmesini sağlayan Neo 3.0 üzerinde geliştirildi.

Diğer çoğu blockchain’in aksine bu ağ, iki yerel tokene sahip: NEO ve GAS. Neo, insanların blockchain’deki gelişmeler ile ilgili oylamalara katılmasını sağlayan bir yatırım tokeni işlevi görürken GAS, ağda tamamlanan işlemlerin ücretlerini ödemek için kullanılıyor.

Neo (NEO) Kurucuları Kimlerdir?

Kurucu – DaHongfei: 2001 yılında Güney Çin Teknoloji Üniversitesi’nden mezun oldu. Ocak 2014’te NEO ve Onchain’i kurmadan önce 9 yıl boyunca IntPass’ın CEO’su olarak görev yaptı.

Kurucu ve Ana Geliştirici – Erik Zhang: Şanghay Üniversitesi’nden mezun oldu ve ardından NEO ve Onchain’i kurdu.

NEO, 50’den fazla çalışanı ve ekip üyesi ile kripto para birimi alanındaki en büyük ekiplerden birine sahiptir.

Neo (NEO) Ekosisteminde Öne Çıkan Projeler Nelerdir?

Neo’nun etkileyici bir ekosisteme sahip olduğunu ve hedefledikleri akıllı ekonomiyi yaratma yolunda ilerledikleri düşüncesine kapılmak mümkün. İçerik platformları için farklı takas türleri,yapay zeka, seyahat, blockchain güveni, altyapı,kimlik dijitalleştirme, düzenleyici denetimler, araştırma ve ölçeklendirme gibi çözümleri kapsar.

Ekosistemin grafikte belirtilmeyen önemli bir parçası da ” City of Zion ” dur. Neo’yu geliştirmek için çalışan geliştiricilerden oluşan açık kaynaklı bir topluluktur.

City of Zion, NEON cüzdanı , blok tarayıcılar ve hatta NEX borsası (2018’in en çok beklenen ICO’larından biri) gibi şeyler geliştirdi.

Neo (NEO) Yol Haritası Nasıldır?

2019-2020 Yılları için kendilerine yol haritası çıkartan ekip. Bu yol haritasında bulunan temel mihenk taşlarını yerine getirdikten sonra, çalışmalarına yeni yol haritası çizerek değil yaptıkları çalışmaları aylık ve yıllık raporlar halinde yayınlayarak sürdürmeye devam ediyor.

Detaylar için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Neo (NEO) Tokenomiki Nasıldır?

Mevcut belirteç dağıtım oranı şu şekildedir:
* %50 proje finansmanı için
* %15 sorun giderme için
* %15 NEO blok zincirindeki projelere çapraz yatırım için
* %10 promosyon için. NEO Konseyi’nin kurucuları ve üyelerinin gelişimi.

Neo (NEO) Nasıl Satın Alınabilir?

Neo (NEO),Dünyanın en büyük borsalarından birisi olan Binance’de listeli durumdadır. Satın almak ve ömür boyu %20 komisyon indiriminden faydalanmak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir