Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.129
% 2.04
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.129
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Nam Salan Analistler: Altın Gelecek Hafta Bu Seviyelerde Olabilir!

Piyasalar, Federal Rezerv’in enflasyonu kontrol altına almak için Mart toplantısından önce acil bir faiz artırımına karar verebileceğinden endişe ederken, altın bir teklif yakalıyor. Piyasada yaygın bir riskten kaçınma hissiyle daha fazla yatırımcının değerli metale yönelmesi, altının haftayı yaklaşık %2,65 kazançla 1.858 dolar seviyesinde kapatmasına imkan verdi. Profesyonel analistlerin piyasa yorumlarını ve fiyat tahminlerini Coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

Everett Millman: Altın da bu panikten faydalanıyor

Bu haftaki şok edici derecede yüksek ABD enflasyon raporu, Fed’in sıkılaştırma planına ilişkin belirsizliği artırdı. Tüketici fiyatları Ocak ayında %7,5 artarak 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşırken, Goldman Sachs şimdi bu yıl yedi adet 25 baz puanlık artış öngörüyor. Ayrıca piyasada Mart ayında 50 baz puanlık bir artış için artan bir konsensüs var. Hatta bazıları Federal Rezerv’in Mart toplantısından önce yapacağı acil bir hamleyi bile dışlamıyor.

Louis Federal Rezerv Bankası Başkanı James Bullard, sadece üç toplantıdan sonra %1’e ulaşan federal fon oranını desteklediğini belirterek bu şahin görüşleri daha da teşvik etti. Bu arada, 10 yıllık Hazine faizi, Ağustos 2019’dan beri görülmeyen bir seviye olan %2’nin üzerine çıktı. Gainesville Coins değerli metaller uzmanı Everett Millman, verdiği bir demeçte şunları söylüyor:

Altın fiyat grafiği yapıcı görünüyor. Acil neden, sıcak enflasyon verileriydi. Fed, şimdi biraz yatırımcı güvenini kaybediyor. Görünüşe göre zaten bir politika hatası olan şeyi düzeltmeye çalışıyorlar. Altın da bu panikten faydalanıyor.

“Bu dönemlerde altın, başlangıçta iyi bir performans sergiledi”

Mart ayında 50 baz puanlık bir artış mümkün, ancak daha da muhtemel olan, Fed’in FOMC toplantıları arasında bir faiz artırımı yapmayı seçmesi. Everett Millman, bunun için bir emsalin bulunduğunu belirtiyor ve şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bu hareketlerden herhangi birine anında tepki, altın için bir satış getirecektir. Ancak genel olarak, bir faiz döngüsünün başlangıcı altın için boğa olacak. Tarihsel gözlemlere dayanarak, Fed’in önceden haber vermesinden sonra faiz artırımlarına başladığı dönemlerde, altının başlangıçta iyi bir performans sergilediğini görebiliyoruz.

Frank Cholly: Altın, hala Fed’in güvercin kalmasını umuyor

50 baz puanlık artış için ihtimaller artarken, RJO Vadeli İşlemleri kıdemli piyasa stratejisti Frank Cholly, acil bir toplantı öncesi faiz artışının olası olmadığını söylüyor:

Mart ayında 50 baz puanlık zam daha olası. Ancak altın henüz bunu tam olarak fiyatlamış değil. Hazineler bunu yaptı, ancak altın yine de yükseldi. Altın hala Fed’in güvercin kalmasını umuyor.

Frank Cholly, tüm enflasyonist veriler ışığında etkileyici bir ralli gerçekleştirildiğini ve altının, enflasyonun daha uzun sürmesi nedeniyle faizlerin yükseldiği gerçeğini benimsemeye başladığını belirtiyor. Stratejiste göre, enflasyon ve altın sonunda bununla uzlaşmaya başlıyor. Şimdi daha fazla yükselişe geçtiğini söyleyen Frank Cholly, daha uzun vadede değerli metalin yıl ortasına kadar 1.900 doların üzerine çıkacağını tahmin ediyor.

FOMC toplantı tutanakları ve izlenecek diğer veriler

Önümüzdeki hafta gündemin en büyük maddesi Ocak FOMC toplantı tutanakları. Piyasalar, ABD merkez bankasının kendisinin ne kadar agresif olmasına izin verebileceği konusunda ipuçları arayacak. Capital Economics şefi Kuzey Amerika ekonomisti Paul Ashworth, önümüzdeki haftanın gündemini şu şekilde değerlendiriyor:

Önümüzdeki Çarşamba günü açıklanacak Ocak FOMC toplantısının tutanakları, yetkililerin 50 baz puanlık bir zammı düşünüp düşünmediklerini netleştirmeye yardımcı olacak. Adaylığının 15 Şubat’ta yapılması planlanan oylamada Senato Bankacılık Komitesi’nin onayını kazanacağını varsayarsak, ayrıca Fed Başkanı Jerome Powell’ın altı aylık ‘Humphrey-Hawkins’ ifadesini bu ay bir süre sonraya planlamasını bekliyoruz.

Paul Ashworth, Powell’ın altı aylık tanıklığının bazı önemli politika değişiklikleri için daha uygun bir yer olacağını da sözlerine ekliyor:

Hala alışılmadık derecede düz getiri eğrisinin Fed’in bu yıl çok agresif bir şekilde artmasını engelleyeceğini ve onu uzun getirileri artırmak için nicel sıkılaştırmaya daha fazla dayanmaya zorlayacağını düşünüyoruz. 10 yıllık faizler bu hafta sonunda %2’ye tırmanmış olsa da, 10 yıllık-2 yıllık spreadi şimdi 50 baz puanın altına düştü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi DeFİ, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir