Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.718
% 3.01
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.718
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Bitcoin US10Y ile Ayrışmasını Durduruyor: Bu Ne Demek?

Bitcoin (BTC) fiyatı US10Y ile arasındaki ilişki Coinmuhendisi.com olarak bu yazıda ele alacağımız konular arasında bulunuyor. Neredeyse iki yıl birbirini takip ettikten sonra Bitcoin, Amerika Birleşik Devletleri 10 Yıllık Tahvil Getiri oranlarıyla korelasyonunu kaybetti. Ama şimdi ikisi aynı anda yükseliyor. Bu tekrar bir korelasyon oluştuğu anlamına mı geliyor?

Bitcoin ile US10Y korelasyonu ne durumda?

Ekonomist ve Bitcoin (BTC) araştırmacısı Jan Wüstenfeld, (önde gelen on-chain veri satıcısı CryptoQuant tarafından hazırlanan CryptoQuant’ın Quicktake haber bülteninin en iyi yazarlarından biri) Bitcoin (BTC) fiyatı ile Amerika Birleşik Devletleri 10 Yıllık Tahvil Getiri oranları arasında ilginç bir korelasyon modeli fark ediyor. Jan Wüstenfeld tarafından paylaşılan grafiklere göre Aralık 2021’de BTC ve Amerika Birleşik Devletleri 10 Yıllık Tahvil Getiri oranları (US10Y veya TNX) birbirleri arasındaki korelasyonu kaybetti. Tipik olarak, bu yükseliş rallisinde Bitcoin (BTC), US10Y oran göstergesini yakından takip etti. Ancak Aralık 2021’de bu korelasyon ortadan kalktı. Bitcoin (BTC) fiyatı düşerken, US10Y oranları yüzde 1.8’in üzerinde birkaç ayın en yüksek seviyelerine yükseldi.

Bununla birlikte, Bitcoin (BTC) 32.950 dolarda yerel dip seviyesine dokunduktan sonra, her iki ölçüm de yeniden yükselmeye başladı. Şimdi, US10Y oranları Temmuz 2019’dan bu yana en yüksek seviyede. US10Y, Temmuz 2020’nin sonundan beri yükseliyor. Yazım zamanında gösterge yüzde 1,9’un üzerinde duruyordu. Piyasa analisti ve ekonomist Caleb Franzen de ‘ayrışmanın‘ sonunu gördü ve her iki göstergede de yeni yükselişin sona ermediğinden emin. Analist konu hakkında şöyle diyor:

Söylediğim gibi, bu 2 değişkenin paralel hareketi beklentim, muhtemelen her ikisinin de yükseldiğini görerek. Bu senaryoda, #Bitcoin’in yapması gereken çok şey var.

“Dekuplaj“, yani Bitcoin’in (BTC) bazı geleneksel varlıklarla korelasyonunu kaybettiği durum, amiral gemisi kripto para birimi için bir trend göstergesi olarak yaygın olarak kullanılmaktadır. Örneğin, en son yükseliş rallisinin en etkileyici aşaması, Ağustos 2020’de BTC/XAU ayrışmasıyla başladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir